Olcay Çakır Turgut: "Avrupa'da en iyi 5 takımın 5'incisiyiz. Bu bizim için gurur verici"

 

Işıl Alben: "Ders alıp, önümüzdeki Dünya Şampiyonasında daha iyi olmak için çalışacağız"

 

Orhan SENCER - Gökhan HEBEPÇİ / PRAG, ()

 

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Avrupa Şampiyonası'nda madalya almayı çok istediklerini belirterek, "Hem mutluyuz hem üzgünüz" dedi.

Klasman maçında Letonya'yı 72-63 yenerek 2017 Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı 5'inci tamamlayan Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörü Erkem Memnun, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada hem mutlu hem de üzgün olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Hem mutluyuz, hem de üzgünüz. Biz burada madalya almayı çok istiyorduk. Madalya alabilecek bir oyunumuz vardı. Yunanistan maçında 10-12 dakika kadar kötü oynadık ve mental olarak çöktük. Oradan da ayağa kalkıp Dünya Şampiyonasına katılma hedefimize tutunduk. Bugünkü maç formalite maçıydı, bunu oynamak her oyuncu için zor. Dün çünkü turnuva teorik olarak bitti. Sahaya çıktık, mücadele ettik, kazanarak bitirmek istedik ve kazandık. Oyuncularımı kutluyorum. Bundan sonra Dünya Şampiyonası hedefimize en iyi şekilde hazırlanacağız ve Türk Kadın Basketbol Milli Takımı orada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek."

Genç oyuncuların daha fazla katkı yapması gerektiğini söyleyen Memnun, "Boy olarak sıkıntımız var. Agresifliğimiz, kuvvetimiz yeterli değil. Oraları geliştirmemiz gerekiyor. Bu yıl ligde bir takımda sahada 2 Türk olacak. Son 2 yılda 4 yabancılı düzende büyük bir darbe yedi Türk oyuncular. Aldıkları süre kısıtlı oldu. Bu da yeni oyuncu çıkmasını engelledi. Bu ve bundan sonraki yıllar Türk kadın basketbolu ve oyuncuları için çok önemli. Bahane yok, herkes kendisini daha fazla geliştirecek. Fena olmayan genç oyuncularımız var ama mutlaka kendilerini daha çok geliştirmeleri lazım" diye konuştu.

OLCAY ÇAKIR TURGUT: "AVRUPA'DA EN İYİ 5 TAKIMIN 5'İNCİSİYİZ. BU BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ"

Milli oyuncu Olcay Çakır Turgut, Avrupa 5'inciliğinin kendileri için gurur verici olduğunu vurgulayarak, "Biz zaten Dünya Şampiyonasına katılmaya dün hak kazandık. Bugün oynadığımız maç Avrupa'daki sıralamamızı belirledi. Şu an da Avrupa'da en iyi 5 takımın 5'incisiyiz. Bu bizim için gurur verici bir durum. Çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

IŞIL ALBEN: "DERS ALIP, ÖNÜMÜZDEKİ DÜNYA ŞAMPİYONASINDA DAHA İYİ OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Işıl Alben de çok mutlu olduklarını belirterek, "Buraya gelirken de ilk hedefimizin Dünya Şampiyonası için vize almak olduğunu söylemiştik. Onu almamıza rağmen bugün de çok önemli bir maç oynadık. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Bugün de önemli bir prestij maçına çıktık. Ciddiyetle oynadık ve galip geldiğimiz için mutluyuz. Çeyrek finalin son 10 dakikasını çok kötü oynadık, sonra da maçtan koptuk. Onun dışında harika bir şampiyona geçirdik. En önemli yerde en istemediğimiz şey oldu. Bundan ders çıkarmamız gerekiyor. Bir önceki Avrupa Şampiyonası'nda da aynı hatayı yapmıştık, burada da aynı hatayı yaptık. Ders alıp, önümüzdeki Dünya Şampiyonasında daha iyi olmak için çalışacağız. Jenerasyon değişikliği olduğu için bu sene en zor seneydi bizim için. İnanıyorum ki önümüzdeki senelerde her şey daha güzel olacak" şeklinde konuştu.

Bahar Çağlar'ın dünkü maçta sakatlanmasıyla ilgili de Alben, "Bahar dün çok korkuttu bizi ama çok şükür ciddi bir durumu yok" dedi.