Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.


Hamzaoğlu, "İyi bir maç olacağını ve zor bir maç oynayacağımızı düşünüyorduk. Aynen düşündüğümüz gibi bir maç oynadık. Maça iyi başladık, tempolu başladık. Golle başladık. Atakları sürdürürken gol yedik ilk yarı 1-1 bitti. İkinci yarı tempoyu sürdürdük. Oyuncularımızın kazanmaya inançları azmi ikinci golü getirdi. Sonrasında dengeli oynamaya başladık. Ama şükürler olsun son dakikalarda Sneijder'in golü ile 3-1 galip ayrıldık" dedi.

Teknik adam, Manisaspor ile oynayacakları kupa maçının ardından Fenerbahçe derbisini oynayacaklarını oradan da galibiyetle ayrılarak emin adımlarla yollarına devam etmek istediklerini kaydetti.

Basın mensuplarının, 'Lider olarak Kadıköy'e gideceksiniz. Bunun avantajı olacak mı ?' sorusuna ise Galatasaray'ın teknik patronu, "Liderlik tabii ki önemli. İnanın bu durum bizim için farklı bir durum oluşturmuyor. Bizim hedefimiz, amacımız belli. Sezon içinde lider olmak veya üçüncü olmak önemli değil. Önemli olan sezon sonunda bu durumda olmak. Şu anda lideriz bunu hiç kaybetmeden sürdürmek istiyoruz. Kaybetsek dahi yolumuzdan sapmayacağız. Değişen bir şey yok" yanıtını verdi.

Hamzaoğlu, fıtık ameliyatı olan Felipe Melo'nun yerine birinci alternatifleri olan Hamit'in performansından memnun olduğunu söyledi.

Hamza Hamzaoğlu, Manissapor ile oynayacakları Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında az forma şansı bulan oyuncularına şans vereceğini ifade etti.

HAMDİ YASAMAN: "HAFTAYA FENERBAHÇE'Yİ YENMEK İÇİN GİDECEĞİZ"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman da, şampiyonluk yarışında yollarına kayıpsız devam ettiklerini vurgulayarak, "Güzel bir galibiyet oldu. Yolumuza kayıpsız devam ediyoruz. Her maç zor. Artık haftaya bakıyoruz. Haftaya Fenerbahçe'yi yenmek için gideceğiz. Fenerbahçe de bizden çok çekindiğini gösteriyor. Geçen haftadan beri hakemleri etkilemek için beyanatlar veriyorlar ama bunlar bizim için fark etmez. İnşallah haftaya galip geleceğiz. Aziz Yıldırım nerede oturacaksa otursun, Galatasaray golünü atacaktır" dedi.

Yasaman, Futbolcuların Uygunluğu ve Yerli Futbolcu Teşvik Sistemi'yle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na yaptıkları başvurunun ardından yönetim kurulu toplantısında yaşanan gerginlik ve sonrasında başvurularını geri çekmeleriyle sonuçlanan süreçle ilgili bir soru üzerine, "Bir iletişim sorunu oldu. Müracaat ettik, sonra çoğunluk itiraz etmeyi doğru bulmadı. Genel olarak bu düzenlemeyi tasvip ediyoruz. 1-2 noktada itirazımız olabilirdi ama çoğunluk yapmak istemedi. Çoğunluk esas, başkan ve çoğunluk geri alınmasını istedi. Normal bir yol. Orada bir iletişim kopukluğu oldu, yoksa başkandan habersiz bir şey yapmak söz konusu değil" şeklinde konuştu.

ALBAYRAK: "KADIKÖY'DEN LİDER DÖNMEK İSTİYORUZ"

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ise, "Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Başta Hamza Hamzaoğlu'nu ve futbolcularımı tebrik ediyorum. Melo'yu da tebrik ediyorum. Sakat sakat soyunma odasına geldi ve arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Onlara moral verdi" dedi.

Gelecek haftaki Fenerbahçe derbisi hakkında da Başkan Yardımcısı, "Kadıköy'e lider olarak gideceğiz. İnşallah lider olarak da döneriz" ifadelerini kullandı.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, İstanbul'a puan veya galibiyet üzerine kurgu yaparak geldiklerini vurgulayarak, "Bu tür maçlarda kolay goller yemeyeceksiniz. Böyle goller yerseniz çıkarmanız zor oluyor. Takım olarak beklentinin altında kaldık" dedi.

Maça kötü başladıklarını ve ilk dakikalarda yenik duruma düştüklerini dile getiren Özdilek, "Daha sonra rakibi baskı altına aldık ve beraberliği de yakaladık. İkinci yarıya ise yine kötü başladık. İkinci golü yedikten sonra direnç anlamında rakibe karşılık veremedik. Galatasaray daha coşkulu oynadı. Maçın 90. dakikasında 2-2 beraberliği yakalayacak pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Dönen top da bizim kalemizde gol oldu" diye konuştu.

Takım performansının beklentisinin altında kaldığını aktaran Özdilek, "Performans olarak daha yukarıda olabilirdik. Bölüm bölüm iyi işler yaptık ama başarılı olamadık. Haftaya Gençlerbirliği maçında telafi etmemiz lazım. Ligin sonu yaklaşıyor ve her maç, her puan önemli" ifadelerini kullandı.

Hakem Tolga Özkalfa'nın maçın son bölümündeki avantajı oynatma konusunda, Galatasaray ile Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'a farklı farklı takdir hakkı kullandığının ifade edilmesi üzerine, "Şimdi bir şey söylerim olmaz" diyen Özdilek, "Tolga hocaya da aynısını söyledim. 'Avantaj bizim lehimizeydi. Kart göstereceksen sonra göster' dedim. Ama akabinde benzer bir pozisyonda Galatasaray için avantaj oynattı. Bu tür farklı kararlar olabiliyor ama resmin geneline bakmak lazım. Buna sığınmak istemiyorum" diye konuştu.