MUSTAFA AKIN, İSTANBUL

Sportif A.Ş. eski yöneticisi Levent Nazifoğlu'nun konuşmaları sırasında hakaretler havada uçuştu, Divan'a ara verildi
Levent Nazifoğlu: "Başkan 34 milyon diyor ama 41.5 milyon ödedik"
"Cenk'ten para kazanmadık, para vererek gönderdik"
"Ödememiz gereken para 99 milyon Euro"
"Bir bankanın borcunu kapattık, diğer bankadan borç aldık"
Galatasaray'da eski Sportif A.Ş. yöneticisi Levent Nazifoğlu, düzenlenen Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.
Kendisinden önce kürsüye çıkan Mehmet Helvacı'ya seslenen Nazifoğlu, "Sayın Helvacı, keşke her zamanki gibi, kendi ilgi alanıyla ilgili konuşsaydı. Benim burada hukuk hakkında konuşmam gibi bir şey oldu bu konuşma. Son ayda birçok kez başkanın ofisine gitmesinin sebebi belli oldu. Ben size bu olayı anlatayayım. Bu Cengiz abinin (Özyalçın) işidir. Bakar cengiz abi, kimler konuşuyor diye. Konuşmalardan önce konuşanı kim bozabilirse, onu koyar. Senin bu işe alet olmaman gerekir Mehmet" diye konuştu.
Helvacı'nın tepki göstermesi sonucunda ortam kızışırken, Nazifoğlu Helvacı'ya, "Benden sonra cevap verirsin Mehmet Bey. Sizin yaptığınız kontratlardan dolayı hala uğrayşıyoruz. Artık sizin gibilere yer yok. Benim gibilere yer olacak. Ben bir gerçeği söylüyorum. Bu ayıp falan değil. Ayıp sizin yaptığınız. Kendi konumla ilgili konuşacağım. Herkes öyle yapsın" dedi.
"BAŞKAN 34 MİLYON DİYOR AMA 41.5 MİLYON ÖDEDİK"
Konuşmasına Galatasaray'ın maddi konularıyla ilgili açıklamalar yaparak devam eden Levent Nazifoğlu, "Bruma 12.5'a gitmiş, 2.5 bonusu var. Podolski 2.5, Semih 2, Salih 250 bin'e gitmiş. Maicon 7+1, Belhanda 8+2, Gomis 2.5+2.5, Ndiaye 7,5+1.5, Fernando 5.250+900, Feghouli 4.250, Mariano ise 4 milyon euro'ya gelmiş. Sayın başkana soruyorum, her yerde ödediğimiz bonservis bedeline 34 milyon euro diyorsunuz ama 41.5 milyonluk bir harcama yapmışız. Neden 34 diyorsunuz? Yanlışı düzetmeye çalışıyorum. Bu verileri Galatasaray'ın sitesinden aldım. Belki ben bir hata yapıyorum, varsa hatam düzeltilsin diye başkana soruyorum. Ben doğruları konuşmaya geldim" şeklinde konuştu.
"CENK'TEN PARA KAZANMADIK, PARA VEREREK GÖNDERDİK"
Divan Kurulu üyelerine seslenen Nazifoğlu, "Bonservis farkı 23 milyon 750 bin euro, bonuslar hariç. UEFA'nın kurallarını söyleyeyim size. UEFA diyor ki, sizin sadece maaşlarınıza, stopajlarınıza ve maç başı ücretlerinize bakarım, diğerlerine bakmam. Ama biz bakmak zorundayız. Sonuçta bu paraları ödeyeceğiz. Donk 1.5, de Jong 2.5, Hakan Balta 1.250, Cavanda 875 bin, Endoğan 250 bin, Umut Gündoğan 450 bin, Cenk Gönen 200 bin, ara toplam ise 7 milyon 25 bin euro. Arkadaşlar bunların hiç biri gitmiyor. Paralarını verip yollayacaksın ya da bir takıma yollayıp oradaki parasını vereceksin. Biz Cenk'ten para almadık. KAP'a yapılan açıklamada Cenk'ten net 200 bin euro aldık deniyor. Kandırmaca. Altında da '2017-2018 sezonu hakkından 600 bin euro feragat etmiştir' yazıyor. Cenk'e 400 vereceğiz, 200 de aldık. ne oldu, 200 bin euro zarardayız. Biliyor muydunuz bunu? Olcan Adın 2.9, Riekerink'e 800 bin euro +  nasıl bir anlaşma yaptıysak, altyapıya dönecek ve oradan da feshedersek 600 bin euro ekstra ödeyeceğiz. Toplamda 1 milyon 400 bin euro ediyor. 2 yardımcısının paralarının eklenmesiyle 2 milyon euro ediyor. Toplamda 11 milyon 925 bin euro ödenmiş" dedi.
"ÖDEMEMİZ GEREKEN PARA 99 MİLYON EURO"
Açıklamalarına ana kadronun ücretleriyle devam eden Nazifoğlu, "Ana kadroya bakacak olursak, başkan dedi ki 61 milyon euro. Ben 59 milyondan hesapladım. Menajerler ve diğer giderleri de hesaplarsak, bizim ödememiz gereken para, 99 milyon euro. Kimse kimseyi kandırmaszın. Ben bunları neden anlatıyorum? Biz buraya ilk girdiğimizde, başkan, Alp Yalman ve bana kulübe haciz gelecek, çok zor durumdayız. Buraya gelip beni ve kulübü kurtaracaksınız dedi. Ben kabul etmememe rağmen, Alp abi benden çok daha iyi bir Galatasaraylı olduğu için kabul etti. Beni kandıramadı ama onu kandırdı. Başkan dedi ki, siz beni rahat ettireceksiniz, ben satış işleriyle uğraşacağım" açıklamasında bulundu.
ORTAM KIZIŞTI, ARA VERİLDİ
Levent Nazifoğlu'nun başkana seslenmesi sonrası ortam kızışırken, Divan Kurulu'na 10 dakika ara verildi. Aranın ardından Levent Nazifoğlu açıklamalarına devam etti.
Nazifoğlu, Başkan Dursun Özbek'e yönelik eleştirilerde bulunarak, "Günü kurtarabiliriz. Ama daha sonra yeniden bir borç sarmalına girmemiz kaçınılmaz" dedi. Ancak daha önce Nazifoğlu, konuşmak üzere kürsüye geldiğinde, toplantı salonunda hararetli tartışmalar oldu ve Divan kurulu Başkanı İrfan Aktar ara vermek zorunda kaldı. Nazifoğlu şunları söyledi.
BİR BANKANIN BORCU KAPATILDI.,DİĞER BANKADAN BORÇ ALDIK
"Başkan'a dedim ki biz bu transferleri yapmazsak zaten buradan gideceğiz. Sonra istifa ettiğim gün beni aradı Başkan. Bana Riva satılana kadar bir yerde konuşma dedi. Ben de sen yeterki burayı sat, ben konuşmayacağım. Divana bile gelmem dedim. Öyle mi oldu? Olmadı. Bir tarafta kupalar, bir tarafta borçlar vardı. Başkan kupaları tercih etti. Bir bankanın borcunu kapattı. Başka bankadan bir borç aldık. Riva bizim en değerlimiz değil miydi?. İçimize bir su serpilmiyor muydu? Riva var diye. Artık Riva'mız yok. Günlük başarılarla devam edeceğiz.  5 tane takımın şampiyonluk şansı var. Başakşehir, Trabzon, ezeli 2 rakibimiz. Bizim şampiyon olma umudumuz yüzde 30, bu umutla yola mı çıkılır? Benim konuşma tarzım bu, tarzımdan dolayı özür diliyorum sizlerden, söylediklerimden dolayı dilemiyorum. Ayrıca şu an Ali Sami Yen'in makamında oturan Başkandan da özür diliyorum"
"BENDEN BİRŞEY OLMAZ ARTIK"
"Ben konuşmalarımda demedim mi benden bir şey olmaz, ben Galatasaray için kendimi yakıyorum. Ben hiç bir şey istemiyorum. 2'inci Başkan Yardımcısı çıkıyor bizim bir şeyden haberimiz yok diyor. 100 milyon Euro'luk giderden bahsediyorum. Gelirleri 100 milyon dolara çıkardıkları, sonra 150 milyon Euro oldu nereden bu geliyor bu gelirler?" Riva'dan gelen parayla 2-3 sene şampiyonluğa oynayabiliriz.Sonra tekrar bu borç ortaya çıkar. Önlemi almamız lazım. Bundan sonra gelecek başkanlara borç yaptırtmayalım"