Bursaspor’un Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kalarak Avrupa’ya çıkma şansını kazanamaması üzüntüye neden oldu.

GÜNEŞ: AVRUPA’YI GARANTİLEYEMEDİK

Teknik direktörü Şenol Güneş maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bugün oynadığımız maç takıma çok büyük zarar verdi. Sonuçta ligdeki sıralama değişmedi. Avrupa’yı garantileyemedik. Hem oyuncumuzu, hem de kupa finali öncesi moralimizi kaybettik. Bizim için kötü bir gün oldu. İlk yarı takımın movitasyonu düşüktü. İkinci yarı kazanma ön plana çıktı. Oyuncularım ellerinden gelen gayreti gösterdi. Onlara teşekkür ediyorum.

Canları sağ olsun. Güzel futbolun karşılığı sonrasında beklentiyi büyüten takım olarak hedefe ulaşamamak üzüntü verici. Kupayı kazanıp Avrupa’ya gitmek istiyoruz. Bugüh atacağımız bir golle Avrupa’ya gidebilirdik. Olmadı Üzgünüz. Ancak hayat devam ediyor. Morallerin yere düşmesinin değil oynamanın zamanı. Gelecek yıl bu takım çok daha iyi sonuçlar alır. Lig bittikten sonda üzülmenin yeri değil.

Yeniden motive olup Galatasaray maçına konsantre olmalıyız” dedi. Basın mensuplarının soruları üzerine Güneş, “Sıkıntıları olan takımdık. Dar kadro ile buraya gelmemiz başarıdır. Üç oyuncu bugün maça sakat çıktı. Tabiki maç öncesi trans ferlerle ilgili yapılan spekülasyonlar oyuncuların dikkatini dağıttı. Serdar’ın atılması doğru olmadı. Ozan Tufan, Belluschi ve Fernandao sakattı. Bu sezon savunmanın göbeğinde sıkıntımız oldu. Renato Civelli düşünce ve fizik olarak kupa finaline hazır değil. Oyuncuların trans ferleriyle ilgili bana bir şey gelmedi. Ben bütün oyuncuların takımda kalmasının doğru olduğunu söylemiştim. Şimdi de aynı fikirdeyim. Kendimle ilgili kararı final maçı sonrası vereceğim. Transfer döneminde gelme ve gitmelerin olması doğaldır. Bizler görevimizi en iyi şekilde yapmak zorundayız” diye konuştu.

KOCAMAN: MAÇ İKİ TARAFA GİDİP GELDİ

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman maçla ilgili yaptığı değerlendirmede ilk yarıda kendilerinin ikinci yarıda ise Bursaspor’un etkili olduğunu söyledi. Kocaman, “Bursaspor, Galatasaray ile oynayacağı kupa finali öncesi hem moral, hem de Avrupa’yı garantilemek istiyordu. Motivasyonları yüksekti. Biz kazansak yedinci olacaktık. Oyuncuların böyle maçlara motivasyonları zor oluyor. Ligin en fazla gol atan takımı ile en az gol yiyen takımı karşılaştı. Maç ikiye bölümdü. İlk yarıda biz kontra ataklarla pozisyonlad bulduk. Kırmızı kart oyun dengesini bozdu. İkinci yarı zafiyet gösterdik. Bursaspor net pozisyonlar buldu. Bunlardan birinin gol olmaması bizim şansımızdı. Bursaspor’a kupa finalinde başarılar diliyorum” dedi.