Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Susiç: "Haklı bir galibiyet aldılar"


 

Galatasaray Teknik Direktörü Tudor: "Bruma ile aramızda aşk var"


 

"Bu ligde sadece şampiyon olan takımın hocası iyidir. Demek ki diğer hocalar iyi değildir"


 

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, maçın sonlarına doğru acı çektiklerini belirterek, "Bunun sebebi 3-1 iken verilmeyen penaltıydı. Yüzde yüz penaltı var. Hakemin ne yazık ki görmediği bir penaltı. Görmesi gereken bir pozisyondu. Orada verse maç 4-1 olacaktı ve maç tamamen kopacaktı. Ama görmeyince bu tip bir sonuç oldu" dedi. 

Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor, maç sonrasında basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Penaltılarının verilmediğini belirten İgor Tudor, hakemin belki de görmesi imkansız, uzak bir pozisyonda penaltı verdiğini söyledi. Rakibe verilen penaltı için de konuşan Tudor, "Ahmet orada ellerini kollarını ne yapması gerekiyor? Kesmesi mi gerekiyor? O yüzden çok enteresan.  Elerini kesmesi mi gerekiyor? O yüzden bize verilen penaltı çok enteresan. Kazandığım maçtan sonra hakemler hakkında konuşmak tabii ki iyi bir şey değil. Ama gerçekten son döneme bakarsak çok hakem hataları yapıldı. O yüzden ne kadar oynasanız da ister istemez bu hataları bazen geçemiyorsunuz. O yüzden buna değinmek istedim" dedi.

BRUMA İLE ARAMIZDA AŞK VAR

Bir gazetecinin Rodrigues'in oyuna girdikten Bruma'nın sağ kanada geçmek istemediğini ve bu futbolcuya transfer tekliflerinin olup olmadığını hatırlatması üzerine İgor Tudor şunları söyledi: 

"Bruma ile aramızda çok güzel bir ilişki var. Tabiri caizse bir aşk var aramızda. En son biliyorsunuz oyundan almıştım. Şimdi gülerek öbür tarafa gönderdim. Gelen tekliflerle ilgili şu an cidden bir bilgim yok. Cumartesi günü maçımız var. O maçtan sonra tabii ki önemli olan kulübümüzün çıkarları. Kulübümüzün çıkarları doğrultusunda bütün oyuncularımızla oturur konuşuruz."

Galatasaray'ın son dönemde iyi oynadığının ve takımda neler değiştiğinin sorulması üzerine Tudor, "Aslında çok büyük gizli bir şey, çok büyük sır yok diyebilirim. Biz buyuz. Bakıldığı zaman antrenman performansları olarak daha iyiye gidiyoruz. Antrenman performansları daha iyiye gittiği zaman otomatikman bu da maç performansınıza yansıyor. Ama onun dışında çok büyük bir sır yok arkasında" dedi.

SİNAN GÜMÜŞ KALACAK MI?

Sinan Gümüş'ün takımda kalıp kalmayacağı yönündeki soruya ise İgor Tudor, şu yanıtı verdi: "Gerçekten bu tip tekliflerle ilgili bilgim yok. Dediğim gibi cumartesi günkü maçtan sonra tamamen konsantrasyonumuz seneye gelebilecek opsiyonlar, oyuncular, hepsi ile ilgili düşüncelerimizi paylaşacağız. . Tabii ki mutlaka değişiklikler olacaktır. Kaç tane değişiklik olur tabi ki bilemiyorum ama şu anda size söyleyebileceğim, yeni bir takım kurup, farklı bir takım kurup, farklı bir oyun yapısı, oyun mantalitesi, böyle bir takım kurmak istiyoruz. Bunun için de baya çalışıyoruz. Önümüzdeki haftalarda bu olacaktır. Herkes iyi oyuncular istiyor. Avrupa kulüpleri arasında inanılmaz bir mücadele oluyor. Burada bütçeler de çok önemli. Biz kaliteli bir iş çıkararak bu kulüplerin önüne geçip, çabuk kararlar da alıp bu transferleri sonuçlandırmak istiyoruz." 

BEŞİKTAŞ'I TEBRİK ETTİ

Beşiktaş'ı tebrik edip etmeyeceği yönündeki bir başka soruya ise tecrübeli teknik adam, "Aslında sözlerimin başında belki tebrik etmem gerekiyordu. Kendilerini sizin aracılığınızda tebrik ediyorum. Çünkü, 2 sene üst üste şampiyon oldular. Ama tabii ki bu beni kişisel olarak sinirlendiriyor. Ama diğer taraftan da çok da motive ediyor. Seneye ilk günden itibaren bu sinirli olmamı, bu motivasyonumu takıma yansıtıp, bunu değiştirmek ve elimden geleni yapmak istiyorum "dedi.

ŞAMPİYON OLAN TAKIMIN HACASI İYİDİR DİĞERLERİ DEĞİL

Galatasaray'ın Beşiktaş'a göre dezavantajının ne olduğu?, önümüzdeki sezon Galatasaray'ın Beşiktaş'ı geçip şampiyon olacağına inanıp inanmadığı şeklindeki soruya ise İgor Tudor şu yanıtı verdi: "Bu sene şampiyon oldularsa bu şunu gösteriyor. Tabii ki daha iyi oyuncuları var. Daha iyi oynuyorlar. Daha iyi hocaları var. Seneye biz şampiyon olmak istiyorsak, daha iyi futbol, daha iyi oyuncular, daha iyi hoca bunlara odaklanmamız gerekiyor. Onlar olursa şampiyonluk gelir. Tabii ben kazanmadıysam demek ki iyi bir hoca değilim. Bu ligde sadece şampiyon olan takımın hocası iyidir. Demek ki diğer hocalar iyi değildir." 

CENK ERGÜN KONUŞTU

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün de, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cenk Ergün'ün açıklamaları şu şekilde:

"Gereken maçları kazanamadığımız için arzu ettiğimiz yerden uzaklaştık. Son periyotta üst üste üç maç kazandık. Üçüncülük şansı devam ediyor. Fakat bizim elimizde değil. Biz kazanalım, rakibin de puan kaybetmesi gerekiyor. Türkiye Kupası finali de Avrupa'ya giderken durumumuzu etkileyecek. Biz üzerimize düşeni yapalım. Galibiyet için çıkıp kazanalım. Sonra diğer maçlarda neler olacak; sezon nasıl kapanacak görelim."

"Kendisini Galatasaray'dan büyük gören bazıları, benle yurt dışında transfer görüşmesi yaptığını iddia edenler hatta cebime uçak bileti koyanlar... Bunlarla uğraşmakta enerjimizi ve mesaimizi başka yerlere harcayamıyoruz. Yönetimin verdiği talimatlar doğrultusunda işimizi yapıyoruz. Benim çalışma prensibimde bunları konuşmamak var. Gerçekleşeceği zaman ortaya çıkar. Bu tip spekülasyonlar negatif olarak etkiliyor. Biten işler olduğunda duyurusunu resmi olarak paylaşmak istiyorum. Bu dedikodular içinde çok yoruluyoruz. Görüştüğümüz kulüpler, isimler de etkileniyor. Gerçeklerimiz dışında bir gerçek çıkıyor. Bütçemiz ve ihtiyaçlarımız belli. Buna göre hareket ediyoruz. "

"Cumartesi günkü sezonun son maçından sonra daha net konuşabileceğiz. Aldığımız ve alacağımız kararları paylaşacağız. Gitme ihtimali, sözleşmesi değişecek arkadaşlarımız var. Bunlarla ilgili yorum yapmanın manası yok. Son maçımızı oynayıp konuşalım sonra konuşuruz."

"Transfer politikamızı konumumuz tabii ki etkiliyor. Alışıldığı gibi Şampiyonlar Ligi'ne katılan halimiz ile şu an Avrupa Ligi'ne ön eleme oynama ihtimali olan Galatasaray'ın projesini anlatmak farklı. Ayrıca Avrupa'da da bizim kadar maaş ödeyen ülkeler var. Bu güç farkı kapandı." 

SAFET SUSİÇ'İN DEĞERLENDİRMESİ

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Safet Susiç, 3-2'lik Galatasaray yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada, özellikle ilk yarı korkunç hatalar yaptıklarını belirterek, Galatasaray gibi bir takım karşısında yapılan bu tip hatalar karşısında yenilginin kaçılmaz olduğunu söyledi.

Yapılan hatalardan sonra yenilgiden başka şanslarının olmadığını ifade eden Safet Susiç, "Öncelikle Galatasaray'ı galibiyetinden dolayı kutluyorum. Haklı bir galibiyet aldılar. İlk yarı bizden çok daha iyi oynadılar. İlk yarı, özellikle 3-1'lik skora bile razıydım. Daha kötü bir skor çıkabilirdi. İkinci yarı özellikle biz toparlandık ve daha iyi oynamaya başladık. Daha doğru işler yaptık ama Galatasaray gibi takımlara karşı 2 farklı geriye düştüğünüz zaman bunu çevirmeniz kolay değil" dedi. 

Stada gelenler ile televizyon başındakilerin zevkli bir müsabakaya tanıklık ettiklerini sözlerine ekleyen Safet Susiç, onun dışında kendileri açısından olumlu bir şeyin olmadığını ifade etti. 

Bir gazetecinin verilen ve verilmeyen penaltılardan dolayı hakemin yönetimini sorması üzerine Safet Susiç,"Bu tip şeylere ben yorum yapmıyorum. Bize pozisyon çok uzaktı. Hakem daha yakın ve daha net görmüştür. Bu nedenle yorum yapmayacağım. Hakemin adaletli bir yönetim gösterdiğini düşünüyorum. Biz özellikle ilk yarı çok kötüydük. Başka bir şeyin arkasına sığınmayacağız" dedi.