Milli futbolcu Arda Turan'ın Barcelona'ya transferiyle doğup büyüdüğü Bayrampaşa ve futbola başladığı Altıntepsi Spor Kulübü'nde büyük gurur yaşanıyor. Arda Turan, Bayrampaşa Altıntepsi Mahallesi'nde doğdu. Çocukluk yıllarında burada sokakta top oynarken mahallesinin spor kulübü olan Altıntepsi Spor Kulübü'nde futbol oynamaya başladı. Turan buradan Galatasaray'ın altyapısına geçti. Barcelona'nın dün Arda Turan'ı transfer ettiğini açıklamasının ardından anne ve babasının halen yaşadığı mahallesinde büyük gurur yaşandı.

“BURADAN KOVARDIK ONLARI 'KAFAMIZ ŞİŞİYOR' DİYE

Ailesinin halen yaşadığı sokakta bulunan komşuları Mehmet Temur, Arda Turan için “Bu sokaklarda top oynuyordu, buradan Altıntepsi Spor Kulübüne, sonra Galatasaray'ın altyapısına, oradan da Avrupa'ya gitti. Kızardık, buradan kovardık onları 'kafamız şişiyor' diye. Bizim kovmamızdan bir kulübe kayıt oldu, topçu oldu" dedi. Turan'ın doğup büyüdüğü evin şimdiki sakini İlhan Özçelik ise, “Benim çocuklarımla beraber büyüdüler, onlar futbolu seçmedi" dedi.

“İZNİNİ BURADA GEÇİRİYOR DESEK YALAN OLMAZ"

Arda Turan'ın futbola başladığı spor kulübünde de transferin heyecanı yaşanıyor. Altıntepsi Spor Kulübü eski yöneticisi Mustafa Ceylan ise lisansını ilk kendilerinin çıkardığını ifade ederek, “10 yaşlarında Galatasaray beğendi ve Galatasaray'a gitti. Hiperaktif bir çocuktu. Şu anda olduğu gibi içi içine sığmayan bir çocuktu. Allah yolunu açık etsin. İznini burada geçiriyor desek yalan olmaz. Genelde buralardadır. Biz Arda'nın Avrupa'ya gitmesinde, ilk lisans kulübü olduğumuzdan dolayı yaklaşık olarak 32 bin Euro civarında bir para aldık" diye konuştu. Kulübün bulunduğu binaya asılan, “Altıntepsi Spor Kulübü'nün yeni Arda Turan'ı sen olmak ister misin?" yazılı afiş ise dikkat çekti. Turan mahallede yaşayan çocuklara da örnek oluyor. Çocuklar Turan gibi futbolcu olmak istiyor.