TÜRKİYE Görme Engelliler Spor Federasyonu Goalball Bayanlar 2'nci Lig ve erkekler 3'üncü Lig ikinci devre maçları Bolu'da oynandı. Görme engelli sporcular, kabartmalı sahada zilli topu filelerle buluşturmak için çaba harcadılar.
Bayanlar 2'nci Ligi'nde mücadele eden 8, erkekler 3'üncü Ligi'nde mücadele eden 8 takım, maçlarını Bolu 17 Temmuz Spor Salonu'nda oynadı. Yüzde 30 ve daha üzeri seviyede görme engelli sporcuların göz bandı takarak kabartma çizgilerin kılavuzluğunda zilli topla oynadıkları goalball müsabakaları büyük çekişmeye sahne oldu. 18 metre boyu 9 metre eni bulunan kabartma çizgilere sahip sahada, 9 metre uzunluğunda kalelere elleriyle yuvarladıkları topları sokmaya çalışan 3'er kişiden oluşan takımlar, 12'şer dakikalık 2 devreden oluşan karşılaşmada birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştılar.
Goalball organizasyonunun Bolu'da ilk defa düzenlendiğini belirten Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Yardımcısı Hanifi Sarıaltun, "Bolu'da bu müsabakaları daha sık yapmayı öngörmekteyiz. Çünkü Bolu engelli sporcularımız için iklim ve coğrafi şartlar olarak çok uygun" dedi.

FOTOĞRAFLI