GİRESUNSPOR Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ, Sivasspor karşısında aldıkları mağlubiyet sebebiyle tüm futbolcularına 6’şar bin lira para cezası uygulandığını açıkladı.
Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Mustafa Bozbağ, ilk devrenin bitmesine 3 hafta kaldığını, ancak bulundukları yerden ve aldıkları puanlardan memnun olmadığını söyledi. Sivasspor mağlubiyetinin ardından bahaneye sığınmak istemediğini ancak yedikleri 2'nci golün bariz ofsayt olduğunu savunan Başkan Bozbağ, Yeni Malatyaspor ve Göztepe maçlarında da hakem hatası nedeniyle puan kaybı yaşadıklarını anlattı. "Bunlar kötü oyunun bahanesi değil. Formayı terletmek demek aldığın paranın, geldiğin camianın hakkını vermek demektir" diyen Başkan Bozbağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yedi gün idmana çıkayım, maçta da oynayayım. Paramızda nasılsa ödeniyor, mantığında olan bazı arkadaşlar var. Biz buralara hep beraber, tırnaklarımızla birlik ve beraberlikle geldik. Ben bana ve camiama yüreğini vermeyen adama bunda sonra bir şey vermem. Koşmayan adam, mücadele etmeyen adam mağlubiyeti erken kabul etmiştir. Koşacaksın, mücadele edeceksin, isteyeceksin. Ondan sonra yenersin, yenilirsin. Takdiri ilahi diyerek razı oluruz."
İlk devrenin sonuna kadar oynanacak 3 maçta da kötü sonuç alsalar dahi takımı hak ettiği yere getireceklerini dile getiren Başkan Bozbağ, şöyle devam etti:
"Gönlünü veren, yüreğini veren ciddi bir futbolcu kadrosu var elimizde. Sonuçta bu çocukları biz transfer ettik. Yüreğini verenlere teşekkür ediyorum. Vermeyenler, biz ne bedel ödediysek onlarda bu bedeli ödeyecek. Ondan sonra gerisine bakacağız. Mevzu bahis Giresunspor olursa ben kimseyi tanımam. Adam döverek, söverek veya başka bir şey yaparak kulüp başkanlığı yapmadım. Futbolun bana verdiği, başkanlığın ve idareciliğin bana verdiği terbiye içerisinde Aralık ayının sonunu görüp ne gerekiyorsa yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın."
Başkan Bozbağ, Sivasspor mağlubiyeti nedeniyle tüm ekibe 6’şar bin lira para cezası verildiğini açıklarken de, "Bunun dışında tüm önlemler Giresunspor’un çıkarlarına göre cereyan edecek. Çok iyi oynadığımız maçlarda dahi şanssızlık yaşadığımız sene, bu sene. Onun için sakin olup bu şehrin takımını sağ salim limana ulaştırıp, hedefimize doğru yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.