GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beşiktaş ile Galatasaray'ın 2-2 berabere kaldığı derbinin güzel geçtiğini ifade ederek, "Her şeyden önemlisi seyircilerin bir arada olmasının hiçbir sıkıntıya neden olmadığını gördük" dedi.

Vodafone Arena'na oynanan maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Güzel bir derbi izledik. Önemli olan şeylerden birisi, uzun bir aradan sonra rakip seyircinin de burada olmasıydı. Gerçekten güzel atmosfer de kattı. Güzel bir karşılaşma oldu. Her şeyden önemlisi seyircilerin bir arada olmasının hiçbir sıkıntıya neden olmadığını gördük. İnşallah önümüzdeki oynanacak derbilere de örnek olacaktır. Tüm taraftarlarımıza bu akşam göstermiş oldukları sportmenlikten dolayı ve kulüplerimize de bu noktada ön ayak olup, birlik olmalarından ötürü teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bakan Kılıç, karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile birlikte izlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İnşallah bu durum lig boyunca örnek olur. Böyle olması gerekiyor. Sahada da futbolcularımız zaman zaman çok heyecanlı, iyi bir mücadele ortaya koydular. İyi niyetlilerdi. Çekişmeli bir maç oldu."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da iki takım taraftarlarının birlikte maç izlemesinin önemine değinerek, "Bu akşam burada Yenikapı ruhunu gördük" ifadesini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, iki kulübün başkanları ve taraftarlarını tebrik ederek, "Bu akşam burada Yenikapı ruhunu gördük. Bu ülkenin iki güzide kulübünün seyircisi, uzun zamandır statlarda buluşamıyordu. Güzel bir buluşma oldu, güzel bir örnek oldu. Bundan sonraki süreçte bu atmosferin her geçen gün devam etmesini diliyorum. Tatlı rekabet tabii ki önemli ama biz birlikte güçlü bir milletiz. Her iki takımın taraftarları, futbolun güzelliklerini birlikte geleceğe taşıyacaklar. O anlamda tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. Bakan Müezzinoğlu, maçın heyecanlı geçmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Futbolun kalbe en faydalı yanı, heyecanın bol olmasıdır. Adrenalin boşaltır. O nedenle heyecanın bol olması kalp sağlığı açısından sorun değildir" yorumunu yaptı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de müsabakanın çok heyecanlı geçtiğini söyledi.