Enis Tabak/Priştine,() - KOSOVA asıllı genç golcü Vedat Muriç, Giresunspor'dan Gençlerbirliği'ne transferi ve Türkiye Milli Takımı'nda yer alıp almamasıyla ilgili çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Memleketi Kosova'da Doğan Haber Ajansı'na () konuşan Muriç, Gençlerbirliği'ne transfer olmasıyla ilgili, 'Bana menajerim aracılığıyla bir de Giresunspor Kulübü böyle bir teklifin geldiğini söyledi. Biz de menajerimle şartları görüştük. Her zaman dediğim gibi burada Giresunspor'un menfaatleri önemli. Bakalım zaten önümüzde uzun bir transfer süreci var" diye konuştu.

Türkiye Milli Takımı'nda oynamasına yönelik çıkan haberler ile ilgili de Muriç, milli takım antrenörü eski yıldız futbolcu Abdullah Ercan'ın Samsunspor maçında kendisini izlemeye geldiğini ve kendisini beğendiğini ancak kendisinin o dönem Türk vatandaşlığını daha almadığından dolayı ertelenmek zorunda kaldığını ifade etti.

KOSOVA MİLLİ TAKIMI'NDA OYNAYACAĞIM

Kosova'nın UEFA'ya kabul edilmesinin ardından Kosova Milli Takımı'ndan teklif aldığını belirten Muriç, bu teklifi kabul ettiğini söyledi.

"Kısa bir süre önce Kosova'nın UEFA ülkeleri arasına kabul edilmesiyle 2018 Dünya Kupası'na katılmasının önü açıldı. Ben de birçok Kosova doğumlu futbolcu gibi 3 Haziran'daki Faroe Adaları hazırlık maçı için Kosova Milli Takımı'ndan davet aldım. Ama hocadan izin alarak affımı istedim. Çünkü 3 Haziran'da nişanlanıyorum" diyen Muriç, ilerdeki maçlarda yer alacağını belirtti.

Türkiye Milli Takımı'nda oynamayı her zaman kabul edebileceğini söyleyen Muriç, ancak sürekli evraklarda sıkıntı çıktığından bu sorunun giderilmediğini ancak her zaman Türkiye Milli Takımı'nda yer almayı istediğini söyledi.

(FOTOĞRAFLI)