Ercan ATA, Ankara- Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Gençlerbirliği, sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 mağlup etti.

Basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, ikinci yarının ilk maçının kendi evlerinde kazanılması gereken bir müsabaka olduğunu söyledi.

Özdilek, karşılaşmanın her iki takım açısından da önemine değinerek, "İlk devreye bakıldığı zaman yavan bir oyun vardı ve ortada geçen bir müsabaka oldu. Daha çok kontrollü oyunla devreyi geçirdik. İlk devre bittikten sonra oyunculara gerekli uyarıları yaparak, ikinci yarının başında golü bulmak bizi daha rahatlattı" şeklinde konuştu.

3-1 kazandıklarını ama skorun farklı olabileceğini belirten Özdilek, "Attıklarımızdan daha fazlasını kaçırdık. Önemli olan ikinci yarıdaki tempomuz, oyun arzumuz, iştahımız çok yüksekti. Ankara'da bize karşı oynamak zor. Bundan sonraki süreçte bütün takımlar için zor olacak. Biz kazanılması gereken bir müsabakayı kazandık. Bu yönde mutluyuz. Oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

Gençlerbirliği oyuncusu Ante ilk maçın önemli olduğuna vurgu yaparak, "İlk yarıya istediğimiz gibi başlayamadık. Devre arası aramızda da konuştuk. İkinci yarıya iyi başladık. Ankara'da oynadığımız zaman bizim çekinebileceğimiz herhangi bir şey yok. İkinci yarıda istediğimiz gibi bir oyun koyduk ve iyi bir netice aldık" diye konuştu.

Kırmızı-siyahlı bir diğer futbolcu Oktay Delibalta ilk maçların zorluğunu dile getirerek, "İkinci yarının ilk maçı ve ilk maçlar zor oluyor. İlk yarı biraz bocaladık ancak ikinci yarı oyunu oturttuk. Devre arasında hocamız biraz daha vitesi yükseltmemizi söyledi. İkinci yarıya iyi başladık. Golle birlikte güvenimiz daha da arttı. Güzel bir galibiyet aldık" diye açıkladı.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİNDE MORALLER BOZUK

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, alınan skoru beklemediklerini belirterek, "Biz maça iyi başladık. İyi de gidiyordu, gol yiyene kadar. Baktığımızda Gençlerbirliği takımının bizi rahatsız edecek hiçbir pozisyonu yoktu. Bizim yediğimiz gol, bizim devre arasında konuştuğumuz, hem maçtan önce en çok konuştuğumuz şeydi. Top bizdeyken garanti oynamamız sebebiyle maalesef o hatayı yaptık. Defansta da zincirleme hatalar olunca golü yedik. İkinci golü söylemeye zaten gerek yok. Bugün 60 dakika çok iyi oynadığımız bir maç. Golden sonra dağınık ve diğer arkadaşlarımız toparlanmak için uğraştı. Maalesef hatanın üstüne tekrar 2-3 oldu. Goller gelince 3'üncü golde duran top ve herkesin adamının olduğu bir pozisyonda, bizim oyuncumuzun kendi adamının boş bırakması inanılacak şey değil. Bireysel hata diğerleri gibi. Oynadığımız oyunun karşılığı bu olmaması gerekiyordu. Bireysel oynamaya başladık ve bir gol bulabildik. Bu maçı rahatlıkla istediğimiz gibi bitirebilirdik ama maalesef çok kötü goller yedik. İkinci yarının ilk maçı daha 16 tane çok kritik maçlar var. Bizim bir an önce bunları telafi etmemiz gerekiyor. Arkadaşlarımızın bireysel olarak kapasitelerinin çok üzerine çıkması gerekiyor. Bunu telafi edecek güçte de bir takımız. Önemli olan şu 60 dakikanın daha üstüne çıkarsak, istediğimiz sonucu elbette alacağız" dedi.

Çalımbay, transfer sürecindeki aksaklıklara vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti: "Transfer olan arkadaşlarımızın geç gelmesi veya birlikte fazla çalışamamış olmamız dezavantaj oldu. Ne olursa olsun bu gollerin yenmemesi gerekiyor. Bizim oyunculardan istediğimiz kendi yapacakları şeyler. Kesinlikle onlardan yapamayacakları şeyleri istemiyoruz."

Çaykur Rizesporlu futbolcu Orhan ise farklı bir yenilgi aldıklarını söyleyerek, "İkinci yarıya iyi başlamak istiyorduk. Devre arası iyi hazırlanmıştık. İlk yarı savunmada iyiydik, çok açık vermedik ama ikinci yarının başında yediğimiz erken gole iyi reaksiyon veremedik. Maalesef 2-3 yedik. Biraz toparladık ve goller bulmaya çalıştık ama ne yazık ki 1 tane gol bulduk ve mağlup olduk" ifadelerini kullandı..

Çaykur Rizespor Ali Liban ise üzgün olduğunu belirterek, "Takım adına konuşmak gerekirse üzgün olduğumuzu söyleyebilirim. Böyle bir mağlubiyet beklemiyorduk. Aslında iyi de başlamıştık oyuna. İlk yarı net fırsatlar yakaladık ama bunları değerlendiremedik. İkinci yarı maalesef mağlubiyet geldi" şeklinde konuştu. EA(MA)