Galatasaray Kulübü, dünyanın önde gelen akaryakıt  firması Lukoil ile işbirliği anlaşması yaptı.
 
Türk Telekom Arena'da düzenlenen işbirliği anlaşmasının imza törenine,  Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak ve Galatasaray Sportif  AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst ile Lukoil Türkiye Üst Düzey Yöneticisi  Alexander Terletskiy katıldı.
 
Ali Dürüst, dünyanın en büyük akaryakıt firmalarından Lukoil ile 5  yıllık bir anlaşma yaptıklarını belirterek, "Bu işbirliğiyle önümüzdeki 5 sene  içerisinde taraftarlarımız, anlaşmalı firmalardan yapmış oldukları alışverişlerde  yüzde 4'lük bir iskonto alacaklar. Bunun yüzde 2'sini de kulübümüze verilecek.  Dolayasıyla çok iyi bir işbirliği anlaşması olduğunu düşünüyorum. Bizim  taraftarlardan beklentimiz buna katkı yapmaları. Şu anda önemli bir yarış devam  ediyor. Beklentimiz taraftarlarımızın bu işbirliğine katkı göstermesi ve de  Galatasaray'ın marka değerini yükseltmesi. Bu anlaşmadan toplamda 10 milyon lira  bir gelir bekliyoruz" diye konuştu.
 
Dürüst, sponsorluğun kendileri için çok önemli olduğunu ve bu konuda  çalışmalarının devam ettiğini anlatarak, "En büyük uğraşımız da futbol takımının  gelecek sezondaki göğüs reklamıyla ilgili. İnşallah onunla ilgili de yakında  güzel haberler vereceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Abdurrahim Albayrak da anlaşmanın kendileri için çok önemli olduğunu  dile getirerek, sarı-kırmızılı taraftarları anlaşmaya ilgi göstermeye çağırdı.  Albayrak, şu ana kadar en fazla Lukoilcard'ı Galatasaraylı taraftarların aldığını  ifade etti.
 
Alexander Terletskiy da Lukoil'in dünyanın en büyük 10 enerji firması  arasında yer aldığını belirterek, Galatasaray ile yaptıkları anlaşmadan hem  kendilerinin, hem sarı-kırmızılı kulübün hem de taraftarlarının önemli bir çıkar  sağlayacağını anlattı.
 
Galatasaray basketbol takımlarına sponsor olmayı düşünüp  düşünmedikleri sorulan Terletskiy, dünya ve Avrupa'da bir çok önemli takımı  desteklediklerini vurgulayarak, "Her tür işbirliğine açığız. Basketbol zaten  listemizde mevcut. Bu konuda neler yapabileceğimizle ilgili kulüp yönetimiyle  görüşmeler halindeyiz" diye konuştu.