Yakup ASKERZADEH/HAMBURG,() - HAMBURG Galatasaray Spor Derneği (HGSD) üyeleri ve misafirler geleneksel pilav gününde buluştu. Liman kentinin Altona semtinde bulunan Hamburg Türk Toplumu binasında düzenlenen pilav gününe Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak, Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri Nebahat Güçlü ve Güngör Yılmaz'ın yanı sıra Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Lütfü Kortağ ve diğer taraftar derneklerinden yöneticiler katıldı.

Hamburg Galatasaray Spor Derneği Eş Başkanları Ziya Toprak ve Kamuran Pelek yaptıkları konuşmalarında Galatasaray bu sezon Süper Lig'de her ne kadar beklentilerin gerisinde kaldıysa da futbolda Ziraat Kupası ve basketbolda da ULEB Avrupa Kupası'nı kazanarak taraftarlarını sevindirdiğini kaydettiler.

Geleneksel pilav gününün özellikle Avrupa'da yaşayan Türkler için bir kulüp taraftarlarının etkinliğinden ziyade, takım rengi gözetmeksizin Türkler arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyleyen Ziya Toprak, Bunun en güzel örneği bugün Beşiktaşlı, Fenerbahçeli ve Trabzonsporlu taraftar derneklerinin aramızda bulunması dedi.

Başkonsolos Mehmet Fatih Ak ise yaptığı konuşmasında Hamburg'da farklı kulüp taraftarlarının büyük bir dostluk ve kardeşlik içinde birbirlerinin etkinliklerine katılıp, desteklemelerinden duyduğu sevinci dile getirerek, sporun en asli özelliğinin bu birleştirici yanının olduğunu kaydetti.

(FOTOĞRAFLI)