G.Saray’ın başı devlette dertte... Bunun sebebi ise sarı-kırmızılıların Seyrantepe’nin kendilerine devri ile ilgili imzalanan protokoldeki bazı hükümleri halen yerine getirmememiş olmasının yanı sıra son olarak Beşiktaş’a Türk Telekom Arena’nın kapılarını açmaması... Aslan ile devlet arasındaki problemleri madde madde sıralayalım...

STAT HÂLÂ YAPILMADI

Vatan'ın haberine göre, Seyrantepe'nin kendilerine devri ile ilgili imzalanan protokolde kimsenin farkında olmadığı yeni bir taahhüt çıktı. Buna göre Seyrantepe Ali Sami Yen takasında G.Saray’ın 15 bin kişilik bir stat yaparak devlete vermesi gerektiği de anlaşıldı. Çoktan yapılarak teslim edilmesi gereken stadın esamesinin okunmaması kafaları karıştırırken, böylece G.Saray yönetiminin, stadın üstünün kapatılmaması yüzünden yaşadığı kargaşadan daha sıkıntı verici yepyeni bir başağrısı daha ortaya çıktı.

1.5 MİLYON TL BORÇ

G.Saray protokol hükümlerine göre devlete stattan ödemesi gereken paranın 1.5 milyon lirasını hâlâ ödemedi. Bu borca karşılık G.Saray’ın “Spor Toto’yla gelirlerimiz karşılığı mahsuplaştık” açıklaması eksik. Mahsuplaşma daha önceki borçları kapsıyor ve devlet kendilerine ödenmeyen 1.5 milyon liranın bir an önce yatırılmasını talep ediyor.

İNÖNÜ’YE YASAK GELEBİLİR

İnönü Stadı’nın deniz tarafındaki kale arkası tribünleri çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptırdığı teknik analiz sonuçlarına göre bu tribünlere seyirci alınması tehlikeli ve yeni sezon öncesi yasak gelmesi kuvvetle muhtemel.

O tribünlerde seyircinin olduğu bir anda çökme meydana gelir ve bundan dolayı ağır bir sonuç ortaya çıkarsa bu işin sorumluluğu şimdiden devlet tarafından G.Saray yönetimine havale edilmiş durumda. Daha açık bir deyişle ölümlü bir olayın tüm faturası “Beşiktaş’a kapılarını açmayan sarı-kırmızılı yönetime” kesilecek.