Galatasaray'ın Divan Kurulu toplantısında kulüp üyeleri şu öneri ve eleştirilerde bulundu. En çarpıcı eleştiri ise Hayri Kozak'tan geldi. Hayri Kozak yaptığı konuşmada başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ın Ankara'da maç günü futbol takımını Cumhurbaşkanı'nı ziyaretinin yanlış olduğunu öne sürdü.
Divan Kurulu üyelerinin yaptığı konuşmalar şöyle;

HAYRETTİN KOZAK

"Tevfik Fikret Salonu'nu terkedip buraya gelmemizin nedeni sadece bir telefon görüşmesi ile oluyor. Galatasaray'ın kurulduğundan beri her türlü toplantısı orada yapılmış. Ve şimdi tası tarağı toplayıp buraya geldik. Sayın Başkanımız ısrarla eleştirmiş ama yine olmamış. Sayın rektörün sebep olarak gösterdiği önemli birşey var; yangın riski. Sadece divan toplantısında mı oluyor yangın riski. Biz bütün seçimlerimizi orada yapıyoruz. Divan toplantılarının buraya alınmasını ben kendime yediremiyorum. Bunun liselilikle, lisesizlilikle hiç alakası yok. Burada oylama yapalım, Tevfik Fikret'e dönelim ya da burada statta yapalım.

27 Aralık günü gazetelerden öğrendik, başkan yardımcımız Sayın Abdürrahim Albayrak'ın Sayın Cumhurbaşkanı'na futbol takımımızı maç günü götürüp ziyaret etmesidir. Buna maç günü yapılmasına karşı çıkıyorum. Sayın Albayrak başkanımızdan izin almadan sadece kişisel teşebbüsü ile yaptığı gece yarısı bir izindir. Bu ziyaret yapıldı Galatasaray Cumhurbaşkanı'nı ziyaret eder mi? Eder ama böyle mi eder. Futbolcularımızın kıyafetleri uygun değil. Binadan terk ederken tekrar haber geliyor ve basınla konuşma yapılıyor. Futbolculardan tepkiler oluyor bu ara. Bu Galatasaray'a yakışır bir durum değil. Bu tür konuşmaları Hülya Avşar yapabilir. Ama benim başkan yardımcım Abdürrahim Albayrak yapamaz ve bunu şiddetle eleştiriyorum ve benzeri bir olay yaşanmamasını diliyorum. Biz Galatasaraylılar Laik Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi ile büyüdük. Galatasaray'ın ilk ziyaret edeceği yer Atatürk olmalıdır. Tartışılan bir Aksaray değil. Benim derdim Cumhurbaşkanı'nın ziyaret edilmesi değil, şeklidir. "

Ayrıca Hayrettin Kozak'ın bu önerisi üzerine oylama yapıldı ve sadece 5 üyenin karşı oyunun karşılık büyük bir çoğunlukla Galatasaray Üniversitesi rektörüne yazılı olarak Divan Kurulu toplantılarının Galatasaray Lisesi'nin Tevfik Fikret Salonu'nda yapılması için bir girişimde daha bulunulmasına karar verildi.

KERİM ÜSTÜNEL

"Galatasaray adına borç bulabiliyoruz ve borç sürekli yığılıyor. Sonra alınan bu borçlar lüzumlu mu kullanılıyor, yoksa israf mı ediliyor. Aramızda çok yetkin maliyeciler var. Artık başkan bile olsa paralar yerinde harcanıyor mu, harcanmıyor mu kontrol edelim, süzgeçten geçirelim. Bir yol bulup, kontrolsüz para harcanmasının elden geçirilmesi lazım. Şu anda herkesin bir araya geleceği bir lokalimiz bile yok. Bu stada Divan için gelmemiz iyi oluyor. Belki buraya alışır, sosyal bir mekanımız olur."

SAMİ ÇÖLGEÇEN

"Galatasaray Divan Toplantılarının kulübün lisesinde yapılmaması benim zoruma gidiyor. Bunu kabul edemiyorum. Nasıl oluyor da bir müdür ya da rektör buna karar verebiliyor ve biz buna tepki göstermiyoruz. Galatasaray Üniversitesi yeni oluşan bir kurum. Galatasaray'ı Dünyaya lise tanıtmıştır. Bu rektörün istifasını istiyorum. Üstelik ben liseli değilim. Galatasaray Lisesi benim de kutsalımdır. "

MEHMET BİLEN

"Başkanımız 95 milyon amatör şubelere gider var dedi. Amatör şubeleri sınıflandırırken yanlış yapıyoruz. Basketbol ve voleybol artık profesyonel. Artık bu branşları amatör potasından çıkarmamız gerek. Futbol, basketbol, voleybol ve amatör şubeler diye ayrım yapılmalı. 800 milyonluk genel borcu konuşurken amatör şubeler yük gibi gösteriliyor. Gerçek amatör şubelerin maliyeti çok düşük sıfır gibi. Amatör şube dediğin basketbola bütçe gidiyor. Futbola denetimsiz harcamalar açığı artırmıştır. Yönetimlere maalesef amatör şubeleri hiç bilmeyen kişiler göreve getiriliyor. Maalesef bir grup 40 kişi var. Bunlar yıllardır amatör şubeleri istismar ediyorlar. Resmen Kalamış ve birtakım tesisleri çiftliğe çevirmişler. Torpilli adamlar çalışsın. Amatör şubelere verme, sponsor bulma sonra ne olacak? Bazı kişiler yönetimlere sırtını dayamış, her türlü tuhaflığı yapıyorlar. Duygun Başkan da artık bunları görüp bu kişilere kol kanat germe. Tamam kupalar geliyor. Kürek de tek rakibimiz var; Fenerbahçe. Diğerleri bizle başedemez. Ya birincilik kupası gelir ya da ikincilik. Sonuçta kupa kazanmış oluyoruz. Su topunda Fenerbahçe'de yok. Biz marka değerimiz ile bunlara karşı şampiyon zaten oluruz. Kulübün borcunun nedeni amatör branşlar değil, futbolda yapılan yanlış transfer harcamaları, günün kurtarmak isteyen başkan ve yöneticilerin yaptığı yanlışlardır. Bundan sonra yönetici olacaklar amatör şubelere bir şeyler versin. Fotoğraf çektirmek için yönetime girmesin."

MEHMET HELVACI

"Amatör şubelerle ilgili mali problem bence yok. Amatör şubelerle ilgili mali sorunları ortaya çıkaran bundan önceki yönetimin kararlarıdır. Galatasaray'a ait stadın kullanılması ile ilgili bedelle ilgili. Galatasaray maalesef spor kulübü sinerjisinden faydalanamamaktadır. Sinerji özellikle atletizm branşı ile başlayarak üretilmelidir. Atletizm sporların anasıdır. Önce atletizm şubesine gerekli kaynak ayrılır, doğru çalışmalar yapılırsa bütün takımlarımıza doğru kaynak atletizm şubesinden oluşturulabilir. Biz karar vermeliyiz, biz spor kulübü müyüz ve ana kaynağı atletizm kaynağını kullanacak mıyız. Eğer futbol kulübüyüz sonucuna varacaksak, buna göre davranmalıyız. "

AHMET ŞENKAL

"Amatör branşları konuşalım derken altından bir şeyler çıkmalı. Bu sefer burada daha ciddi bir şekilde bu konuya dikkat çekildi. Amatör şubelere sponsor bulmak kadar, alt yapıları da kuvvetlendirmemiz gerek. Bazı şubelerde kendi kaynaklarımızdan gelen hiç sporcu yok. Amatör şubelere ilginin yoğun olmadığını söylemek isterim. Yönetimler eş dost akrabayı görevlendiriyor."