GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Torku Konyaspor'u 4-1 yendikleri Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, kupaya gerçekten önem verdiklerini ve bu sezon kazanmayı amaçladıklarını söyledi.

Maça iyi başladıklarını ve baştan sona kontrolü ellerinde tuttuklarını vurgulayan Hamzaoğlu, "Net bir skorla, coşkulu bir oyunla kazandığımız için mutluyuz. Kupaya gerçekten önem veriyoruz ve bu sezon kazanmayı amaçlıyoruz. Torku Konyaspor iyi bir rakip. Böyle bir oyunla kazandıkları için oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

Teknik direktör Hamzaoğlu, ilk 11'de forma şansı verdiği Burak Yılmaz'la ilgili de, "Burak, gol anlamında çok önemli bir oyuncumuz. O oynadığı zaman, takım daha farklı bir formata bürünüyor. Zemin de çok önemli bir etken. Eskişehirspor maçında zemin olumsuz yönde bizi etkiledi. Bugün kendi seyircimiz önünde ve iyi bir zeminde oynamak, oyuncularımızı teşvik etti. Eskişehirspor maçını kazanmamıza rağmen futbolumuz eleştirildi. Beklediğimizin altında

oynadığımız için kötü diyoruz ama Bursaspor maçında da çok kötü oynamamıştık. İnşallah bundan sonraki maçlarda hem iyi oyun oynayarak hem de iyi sonuçlar alarak devam edeceğiz" diye konuştu.

Hamzaoğlu, Felipe Melo ile Wesley Sneijder arasında hafta içinde tartışma yaşandığı yönündeki iddiaları da yalanlarken, Olcan Adın'ı sol bekte kullanması konusunda da, "Benim oyuncularımı iyi tanımam lazım. Oyun kurgusuyla zaman zaman oynuyorum ama bu bizi ileriki maçlarda rahatlatacaktır. Hangi oyuncumun hangi mevkide ne kadar performans verdiğini görmem önemli. Eskişehirspor maçında Olcan'ı sol bekte oynatmıştım ve aynı mevkide bugün de iyi bir performans sergiledi" dedi.

ÇAMDAL: "PRANDELLİ DÖNEMİNDE BUNLARI YAPAMIYORDUK"

Galatasaraylı futbolcu Tarık Çamdal, maça iyi konsantre olarak bir üst tura çıktıklarını belirterek, "Bu akşam birbirinden güzel goller izledik. Güzel bir maç oldu. Kupanın sürprizlere gebe olduğunu herkes gördü" dedi.

Sabri Sarıoğlu'nun yokluğunda sağ bek pozisyonda oynamasının sorulması üzerine Çamdal, "Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Uzun bir süre oynamadım ama her zaman çalıştım. Bu forma çok büyük. Ben de çalıştım ve formaya kavuştum. Elimden geleni yapıyorum. Daha iyi olacağım. Maç oynadıkça futbolcu gelişir. O yüzden bana görev verilirse elimden gelenin en iyisini yapacağım" ifadesini kullandı.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun gelişi ile takımda güzel bir hava oluştuğunu ifade eden Tarık Çamdal, "Artık her zaman pozitif düşünüyoruz. Sonuçlar da zaten bunu gösteriyor. Prandelli döneminde bunları yapamıyorduk. Hamza Hoca'nın kalitesi ortada, bize çok şey öğretiyor. Bir ağabey gibi davranıyor. Onunla çalışmaktan dolayı mutluyuz" şeklinde konuştu.

GALATASARAY KULÜBÜ İKİNCİ BAŞKANI YASAMAN: "EN ÇOK KUPA KAZANAN VE FAVORİ OLAN BİZİZ. FENERBAHÇE İLE BİZ KALDIK SAYILIR. BU SENE ÇİFTE ŞAMPİYONLUK BEKLİYORUZ"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, güzel bir galibiyet elde ettiklerini ifade ederek, "Futbolcularımız jeneriklik goller attı. Bizim 4 golümüz de mükemmeldi. Hep böyle goller istiyoruz. Güzel goller sonunda rahat galibiyetler gelsin. Bizi çok fazla heyecanlandırmasınlar. İnşallah pazartesi günü de ligde bir galibiyet daha alıp şampiyonluk iddiamızı devam ettiririz. Biz zaten kupaya çok alışığız. En çok kupa kazanan ve favori olan biziz. Fenerbahçe ile biz kaldık sayılır. Kupayı alacağız. Bu sene çifte şampiyonluk bekliyoruz" dedi.

Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'in mükemmel oynadığını da vurgulayan Yasaman, "Topu aldığı zaman ayağına yapışıyor. Yıldız ve dünya çapında bir futbolcu. Zevk veriyor. En büyük güçlerimizden biri. Çok büyük bir oyuncu" diye konuştu.

PFDK'nın Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu'ya verdiği cezalarla ilgili de Hamdi Yasaman şunları söyledi:

"Biz yönetim olarak barış için geldik. Kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Bu tip sert üsluplara veya ortalığı karıştıracak üsluplara da karşıyız. Tasvip etmek mümkün değil. Olmaması lazım. Ben de Trabzon asıllıyım onun için bu şeylere üzülüyorum ama başkanların da biraz daha dikkatli konuşması lazım. Federasyon zaten fırsat bulunca ceza veriyor. Onun için dikkat etmek lazım. Biz futbolumuza, şampiyonluğa bakıyoruz. Diğer takım ve federasyonla bir problemimiz yok. Onlarla uğraşmıyoruz. Biz şampiyonluğa odaklandık."

TORKU KONYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "GALATASARAY'LA YAPTIĞIMIZ MAÇLARIN BİR KLASİĞİ OLDU"

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise Galatasaray'la oynadıkları maçlardaki şut ve gol yüzdesinin enteresan olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Galatasaray'la yaptığımız maçların bir klasiği oldu. Vurdukları her topun yüzdesinin en yüksek olduğu maçlar Konya karşılaşmaları oldu. Ligde yaptığımız maçta da benzer sahneler oldu. Maçın ilk iki golü ceza sahası dışından çekilen şutlarda, pozisyon olmayan anlarda geldi. Bu bizim adımıza maçın dengesini bozdu. Galatasaray'la oynadığımız maçlardaki şut ve gol yüzdesi enteresan."

Hakem İlker Meral'in maçı yönetimiyle ilgili de Kocaman, "Maçta bariz hata yoktu. Ancak daha ilk dakikalarda topa yapılan bir hareketten sarı kart çıkarttı. Böyle, niyetinin iyi olmadığını belli etti" ifadesini kullandı.

Galatasaray'ın belli bir oyun tarzı olduğunu ve kendi oyuncularının da buna ayak uydurmaya çalıştığını belirten Aykut Kocaman, "Galatasaray hızlı oynamaya çalışan bir takım. Bizim bu tempoya bu şekilde karşılık vermememiz gerekiyordu. Arkadaşlarımız sağ olsunlar, çok ikaz etmemize rağmen, topun çekiciliği mi demeli ya da geriye düşmenin verdiği durumdan mı kaynaklı, gereksiz şeylere kalkıştılar. Bir anda ilk yarıda oyundan düştük. İkinci yarı ise mucizenin gerektiği, durağan geçen bir periyot oldu" diye konuştu.