Serhan TÜRK - GÖTEBORG /

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, 5-2 mağlup oldukları Manchester United maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hollandalı teknik adam her iki kamp dönemi için; "Genel olarak İsviçre ve Danimarka kampı çok iyi geçti. Hoca olarak takımımın performansından memnun olduğumu söyleyebilirim. Takım kuruluş aşamasında ve oyuncularımdan fiziksel ve mental anlamda memnunum" dedi.

Riekerink, Manchester United maçı için de, "Manchester United'a karşı oynuyorsunuz. Geniş bir kadroya sahipler" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "İstediğimiz Galatasaray ilk yarıdaydı. Beklentilerim bu yarıda karşılandı. Doğru zamanlarda pres yapma konusunda eleştirilebiliriz. Çünkü biz bu sezon top tutma ve prese dayalı futbol oynayacağız. Bunu ilk yarıda gösterdik. Bazen ufak eksiklikler bile maç skorunu değiştirebilir. Bugün de öyle oldu. Baz almamız gereken ilk devre olmalı. İkinci yarıdan ise ders alacağız. Uzun bir kamp döneminin sonuna geldiğimiz için fiziksel olarak yorgunluk olabilir."

SİNAN GÜMÜŞ: "HEDEF SÜPER KUPA"

Manchester United'a karşı takımının ilk golünü atan Sinan Gümüş ise, "Kampta, idmanlarda ve maçlarda hep üstüne koymak istiyoruz. Manchester United'a karşı ilk yarıda çok iyi oynadık. Gol atmam da özgüven için önemli. Ancak ikinci yarı kısa süre içinde arka arkaya goller yedik. Önümüzde 2 hafta sonra oynayacağımız bir Süper Kupa maçı var. O finale kadar en iyi şekilde hazırlanmamız lazım" diye konuştu.

Sinan Gümüş, Manchester karşısında oynadığı pozisyon ile ilgili olarak da, "Hocamız bana forvet olarak görev verdi, aslında alışık olduğum bir yer. Nerede görev verilirse en iyisini yapmak isterim" ifadelerini kullandı.