İSTANBUL /

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Kızılyıldız Telekom maçı sonrası bir taraftarın hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili açıklama yaptı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan açıklama şöyle;

"Öncelikle 21 Kasım günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Galatasaray - Kızılyıldız maçının öncesi ve sonrasında yaşanan olayların bir Sırp taraftarın hayatını kaybetmesi ile neticelenmesinden duyduğum samimi üzüntüyü belirtmek isterim.

Yıllarını ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele ederek ve başarılar kazanarak geçirmiş bir spor adamı olarak söyleyebilirim ki, kaldırdığım ve kaldıracağım hiçbir kupa bir insan canından daha değerli değildi, bundan sonra da olmayacak. Bu bağlamda dün yaşanan olaylarla ilgili henüz yeterli bilgi sahibi olmadan söylediğim sözler, kesinlikle maksadını aşan ve asla istemeyeceğim sonuçlar doğuran değerlendirmelerdir.

Olayları, cinayetin nedeninden ve failinin kim olduğundan bağımsız olarak şiddetle kınadığımı ve bir daha asla böyle bir durumla karşılaşılmaması adına geliştirilecek her türlü işbirliği için bir spor adamı olarak elimden gelen desteği vereceğimi belirtmek isterim.

Bugün gelinen noktada sporun dostluk, adil rekabet ve işbirliği kavramlarından uzaklaşarak insan hayatına dahi kast edilebilen vahşi bir savaş ortamına dönüşmesi hepimizin eşit ölçüde sorumluluğudur. Ulusal veya yerel değil, küresel bir problemdir. Sporun etik ve ahlaki bir rekabet alanı olarak kalması ve gerginlik üreten bir vesile olmaktan uzaklaşması el birliği ile üstesinden gelmemiz gereken uluslararası bir durumdur.

Basketbol, basketbol sahalarında kalmalı ve sadece basketbolun kavramlarının kullanıldığı sohbetlerin konusu olmalıdır.

Son olarak ifade etmek isterim ki, 21 Kasım'da alınan netice asla sevinmediğim ve üzüntüyle anacağım bir galibiyettir."