Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki mücadele, şampiyonluğun düğümünü çözecek kilit maçlardan biri olacak. Bugün Türk Telekom Arena’da oynanacak karşılaşmayı ev sahibi Galatasaray kazanırsa, puan farkını 8’e çıkararak mutlu sona ulaşmayı hemen hemen garantileyecek. Beraberlik de sarı kırmızılıların avantajını korurken, sarı lacivertlilerin galibiyeti halinde puan farkı 2’ye ineceği için bizleri çok heyecanlı bir 4 hafta bekleyecek.

Fenerbahçe’nin kadrosu daha değerli

Dev derbi, aynı zamanda Türkiye’nin en pahalı iki takımını karşı karşıya getirecek. Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre, Süper Lig’de bu sezon mücadele eden takımlar içinde Fenerbahçe’nin toplam tahmini piyasa değeri 305 milyon, G.Saray’ın ise 290 milyon TL.

Derbinin en pahalı futbolcusu Melo

Futbolculardan ise Galatasaray’ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, toplam 38 milyon lira tahmini bonservis bedeliyle aynı zamanda ligin en değerli oyuncusu. Fenerbahçe’den ise Moussa Sow’un tahmini bonservis bedeli 26 milyon lira olarak gösteriliyor.