KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Çaykur Rizespor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Hamzaoğlu'nun basın toplantısında söylediği sözler şöyle;

İyi başladık maça, önde oynamaya çalıştık ve rakibi kendi sahasına hapsetmeyi hedefledik ve başardık. Maçın genelinde iyi oynadık ve iyi bir skorla kazandık. Ama herkesten özür dilerim, bile bile hata yaptık ve Burak'ın sakatlanmasına neden olduk. Antrenmanda kendini iyi hissetmişti. Antrenman ile maç birbirine benzemez dedim ama çok istedi. Oyuncu değişikliği sırasında da Hamit'i almak niyetinde iken o ara göz göze geldik ve yine oynamak istedi. Bilmem lazımdı ama olmadı. Bu coşkuyu engellediğim için taraftarlardan yine özür diliyorum. Hafif bir gerilme olmuş. Umarım kısa sürede dönecek.

Bugün Koray ve Hakan'ın oyunlarından son derece memnunum. İkisi de çok iyi oynadı. Transferle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Uygun biri olursa alırız yoksa yine yolumuza devam ederiz.

Fenerbahçe iyi oynuyor kabul etmek gerekir ama biz de kötü oynamıyoruz. Yönetim ve taraftarlarımız da bize inançlarını gösteriyor. Alkışlama konusuna gelirse kim şampiyon olursa o alkışlanmalı. Geçen yıl Akhisar'da Fenerbahçe'yi alkışladık ama o gün başka bir takım şampiyon olarak gelse onu da alkışlardık.

Bugün Sneijder çok iyiydi. Maçtan önce de konsantrasyonu ile iyi bir maç izleteceğini bize belli etti. Çok memnunum Sneijder'den. Umut'tan çok memnunum ama forvette bitiricilik konusunda biraz eksiğimiz var. Bize uygun bir oyuncu olursa isterim ama mevcut kadromuz da bize yeter.

Selçuk İnan'ın kart görmesini elbette istemezdim ama olabilir. Başka bir oyuncumuz şans bulacak. 28 kişilik bir kadromuz var. Diğer arkadaşlarımız da bugünler için bekliyor. Koray nasıl bugün şansını iyi değerlendirdi, bir Koray'ı kazandık diyorsak. Belki orta alanda da bir oyuncu daha kazanırız.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, şöyle konuştu;

İlk 15 dakikasında Galatasaray'ın etkili olduğu ama ondan sonra bizim iyi oynadığımız bir maç oldu. İlk yarı 2-0 yenik içeri girdik ancak ikinci yarı biz oynadık. Pozisyon vermedik ama maçı kaybettik. Stoperlerim yoktu. Afrika ve Asya kupasının Türk futboluna verdiği sıkıntı bu. Biz sıkıntı yaşadık. Benim eksik futbolcularım burada olsaydı karşılaşma farklı bitecekti. Galatasaray'ı tebrik ediyorum.

Paf takımdan iki oyuncuyu profesyonel yaptık iki gün önce. Yardımcı kaleciyi de 18'e futbolcu olarak yazdık. Umarım Hamza hoca ikinci yarı oynattığı futbolun önlemini alır. Burak'a da geçmiş olsun. Keşke oyuna hiç almasaydı. Biz teknik adamlar duygusal oynayıp oyuncuyu maça alıyoruz. Belki sezonu kapatmıştır ama çok geçmiş olsun.