Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Bursaspor'u 6-0 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İtalyan teknik adam Mancini, takımın bugün ortaya koyduğu başarılı futbolla ilgili, "Takımla 1 yıldır beraber değilim. Henüz 3 aylık bir periyot oldu. Ayrıca Galatasaray da ilk defa bu kadar iyi oynamıyor" dedi.

Sarı-kırmızılı ekibin geride kalan Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor maçlarında da başarılı bir futbol sergilediğine dikkati çeken Mancini, "Ben daha da iyi olacağımızı umuyorum. Bugünkü futbolumuzu deplasman maçlarında da sergileyerek, daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Mancini, Bursaspor karşısında oldukça iyi oynayan bir Galatasaray olduğunu vurgulayarak, "Aslında 0-0 berabere kaldığımız Gaziantepspor karşılaşmasında da kötü bir tablo olduğunu düşünmüyorum. Umarın bundan sonraki deplasman maçlarında da aynı şeyi yapabiliriz" şeklinde konuştu.

Mancini, yarın İstanbul'da olacağı duyurulan Arjantinli savunma oyuncusu Guillermo Burdisso ile ilgili yöneltilen soru üzerine ise "Yarını beklemeyi tercih ediyorum. Çünkü henüz aramızda olmayan bir oyuncu için konuşmayı doğru bulmuyorum. Transferin kapanması için 1 gün daha var" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün de, aldıkları galibiyetten duydukları mutluluğu belirterek, "Ligin çok güçlü ekiplerinden biri olan Bursaspor'a karşı çok net bir galibiyet aldık" dedi.

Yeşil-beyazlı ekibe yarım düzine gol attıklarını hatırlatan Şükrü Ergün, "Bu maçta takımımızın arzusu ve ortaya koyduğu kaliteyi, herhalde herkes takdir etmiştir. İlk yarı sonunda, ikinci yarı değişik bir Galatasaray göreceğimizi söylemiştim. O dediğim Galatasaray'ı görmeye başladık. Bu skor, şampiyonluk hedeflerimizde hiçbir sapma olmadığını ortaya koydu. Çok mutluyuz. Güzel bir galibiyet aldık" diye konuştu.

Ergün, sezonun ikinci yarısındaki hedefleri hakkındaki bir soru üzerine, "Önümüzdeki bütün maçları kazanmayı planlıyoruz ve şampiyon olmayı hedefliyoruz. Her zaman söyledik, söylemeye de devam edeceğiz" dedi.

Transferler hakkında gelen soruları da yanıtlayan sarı-kırmızılı yönetici, "Guillermo Burdisso transferi doğrudur ama henüz bitmiş bir şey ve atılmış bir imza yok. Alex Telles'in lisansının çıkarılmaması ise hiç kimsenin suçu değil. Brezilya tarafında bir aksama oldu. Bu aksama da çok sık rastlanan bir durum değil. Uluslararası sistemdeki arıza nedeniyle onay verilemiyor" şeklinde konuştu.

Şükrü Ergün, Eskişehirsporlu Veysel Sarı ile transfer görüşmeleri yapıldığı ve genç oyuncunun Bursaspor maçını tribünden izlediği yönündeki duyumlarla ilgili bir soru üzerine, "Olabilir" şeklinde kısa bir cevap verdi. Devre arasında yapılan transferleri değerlendiren Ergün, "Kadromuz şampiyonluk yarışı için yeterliydi ama üç kulvarda yarıştığımız için kadromuzu genişletmek ve gençleştirmek zorundaydık. Hocamızın arzusu doğrultusunda da bunu yapıyoruz" diye konuştu.

Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo da, "Tanrıya şükürler olsun. Bize bugün çok iyi bir maç oynama fırsatı verdi. Bu karşılaşmanın bizim için önemli bir fırsat olduğunu biliyorduk" dedi.

Kendisi için elde edilen farklı skorun hiçbir önemi olmadığının altını çizen Melo, "En önemli nokta, Galatasaray takımının saha içinde gösterdiği duruş

ile ilk dakikadan itibaren istekli ve kararlı oynamasıydı. Bundan ötürü çok mutluyum. Bugün galibiyete aç bir takım gibi oynadık" diye konuştu.

Bursaspor maçında kendisinin de iyi bir futbol sergilediğinin belirtilmesi üzerine Brezilyalı oyuncu, şöyle devam etti:

"Benim bireysel performansımdan daha önemli olan takımın performansıydı. İlk golde pası verdim, Sneijder'in güzel golleri vardı. Ceyhun'un kaptığı önemli bir top vardı. Takımdaki herkes, bu galibiyete katkı sağladı. Takım olarak duruşumuz daha önemli."

Galatasaray'da 100. resmi maçına çıkması ve lider Fenerbahçe ile puan farkının 7'ye indiğinin hatırlatılması üzerine Melo, şunları söyledi:

"Bugün çok mutlu ve gururluyum. Galatasaray gibi önemli bir camiada, önemli bir takımda 100. resmi maçımı oynama fırsatı buldum. Takım arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Ancak bugün değinilmesi gereken konu, takımın sergilediği futboldur. Bu galibiyet bizi havaya sokmamalı. Maç maç gitmek ve puan farkını kapatmak istiyoruz. Ben rakiple değil, kendi takımımla ilgilenmek istiyorum. Fenerbahçe'nin ne yaptığından ziyade bizim ne yaptığımız önemli."

Melo, 2014 Dünya Kupası için Brezilya Milli Takımı formasını hak edip etmediğiyle ilgili bir soru üzerine ise "Ben milli takımda da iyi oynadığımı düşünüyorum. Orada ilk 11'de oynayıp, başarılı maçlar çıkardım ama artık bu tip soruları Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörüne sorsanız daha iyi olur. Ben üzerime düşeni yapıyorum ve son karar teknik direktöründür. Eğer onu arayıp bana bir iyilik yaparsanız sevinirim" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'ın yeni transferlerinden İzet Hajrovic de Bursaspor karşısında iyi bir maç çıkardıklarını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı formayla ilk resmi maçına çıktığını aktaran Hajrovic, "Bunun için de çok mutlu olduğumu söylemeliyim. Kişisel olarak da iyi oynadığımı

düşünüyorum. Belki 1 gol de atabilirdim ama 6-0 kazandığımız için bunun bir önemi yok" dedi.

Böyle bir taraftar önünde sahaya çıkmanın üzerinde biraz baskı yarattığını ifade eden Boşnak oyuncu, Sneijder'in yerine maça dahil olmasıyla ilgili ise "Drogba'nın veya Burak'ın yerine de oyuna girebilirdim. Kimin yerine girerseniz girin, sahadaki her oyuncu yüzde 100'ünü vermeli ve takımı için en

iyisini yapmalı" şeklinde konuştu.

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum ise, 6-0 biten maç hakkında söylenecek çok fazla şeyin olmadığını vurgulayarak, "Kısa bir zaman içinde, Galatasaray'a karşı arka arkaya goller yedik ve defansif anlamda bizi kuvvetli kılan unsurları, sahaya yansıtamadık. Galatasaray, bize bir ders verdi. Galatasaray tarafından bakıldığında pozitif olaylar söylenebilir, ama bu benim işim değil. Onları kutluyorum" dedi.

Alınan mağlubiyetin ardından kısa sürede ayağa kalkmaları gerektiğini ifade eden Alman teknik adam, "Ne olursa olsun, mağlubiyetlerden sonra ayağa kalmalısınız. Bir kere farklı bir skorla yenilmek, birkaç kere az farkla yenilmekten daha iyidir. Bu müsabakadan önce, uzun bir süre olumlu sonuçlar aldık. Futbolcularımız iyi işler yaptı. Buraya gelmemiş olsaydık, daha iyi olurdu. Evimizde kalsaydık daha iyiydi" diye konuştu.

Daum, sarı-kırmızılı takımın maçtan önce analiz ettikleri şekilde oynadığını vurgulayarak, "Galatasaray'ı iyi analiz etmiştik, konuştuklarımızı da sahada gördük. Bakıldığında bu noktada biz pasif kaldık. Reaksiyon gösteremedik. Onun için böyle bir durum ortaya çıktı" dedi.

Ligde ve kupada arka arkaya maçlara çıktıklarının hatırlatılması üzerine Christoph Daum, bu duruma alışmaları gerektiğini ve bunun bir mazeret olamayacağını dile getirdi.

Yeşil-beyazlı futbolcu Şener Özbayraklı ise yaptığı maç değerlendirmesinde, ilk 45 dakikada bariz hatalar yaptıklarını anlatarak, "Hatalarımızın farkındayız. Önümüzde çok maç var. İnşallah o maçlara en iyi şekilde hazırlanacağız" ifadelerini kullandı.

Bursa ekibinin yeni transferlerinden Oğuzhan Aynaoğlu da kendileri açısından kötü bir maç olduğunu söyleyerek, "Önümüzde uzun bir ikinci yarı var. İnşallah bu mağlubiyeti telafi edeceğiz. Taraftarımızı üzdüğümüz için biz de çok üzgünüz" dedi. GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Basın toplantısından görüntüler

- Açıklamalar KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL / kc(gh)