UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. maçında deplasmanda Alman ekibi Borussia Dortmund ile karşılaşan Galatasaray, sahadan 4-1 mağlup ayrıldı.

Signal Iduna Park'ta oynanan mücadelede Borussia Dortmun'a galibiyeti getiren golleri 39. dakikada Marco Reus, 56. dakikada Sokratis, 73. dakikada Ciro Immobile ve 85. dakikada kendi kalesine Semih attı. Galatasaray'ın tek golü ise 70 dakikada Hakan Balta'dan geldi.

D Grubu'nda oynanan diğer maçta ise İngiliz takımı Arsenal, sahasında Belçika temsilcisi Anderlecht ile 3 - 3 berabere kaldı.

Bu sonuçların ardından puanını 12'ye çıkaran Borussia Dortmund liderliğini sürdürdü. Arsenal 7 puanla 2. sırada, Anderlecht de 2 puanla 3. sırada bulunurken, temsilcimiz Galatasaray 1 puanla son sırada yer aldı.

MAÇIN ARDINDAN NELER OLDU

Stat: Signal Iduna Park
Hakemler: Pavel Kralovec, Roman Slysko, Martin Wilczek (Çek Cumhuriyeti)
Borussia Dortmund: Wiedenfeller, Piszczek, Subotic, Sokratis, Kehl, Durm, Bender (Dk. 85 Ramos), Kagawa (Dk. 63 İlkay Gündoğan), Mkhitaryan, Reus (Dk. 70 Immobile), Aubameyang
Galatasaray: Muslera, Melo, Semih Kaya, Hakan Balta, Hamit Altıntop (Dk. 83. Yasin Öztekin), Tarık Çamdal, Dzemaili, Selçuk İnan, Sneijder, Chedjou, Umut Bulut (Dk. 85 Burak Yılmaz)
Goller: Dk. 39 Marco Reus, Dk. 56 Papastathopoulos, Dk. 74 Immobile, Dk. 85 Semih Kaya (kendi kalesine) (Borussia Dortmund), Dk. 70 Hakan Balta (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 44 Selçuk İnan, Dk. 64 Hakan Balta, Dk. 90 Dzemaili (Galatasaray)

YİNE AYNI KABUS: 4
85. dakikada Immobile'nin arka direkte topla buluştuktan sonra topu penaltı noktasına indirdi. Top Semih'e çarparak ağlarla buluştu.

IMMOBILE FARKI TEKRAR 2 YAPTI

74. Borussia Dortmund hızlı atağında topla buluşan ve kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Immobile golü atarak farkı tekrar 2'ye çıkardı: 3-1

GALATASARAY'I UMUTLANDIRAN GOL HAKAN BALTA'DAN

70. dakikada Sneijder'in sol kanattan kullandığı korner atışında iyi yükselen Hakan Balta kafa vuruşunu yaptı ve skoru 2-1 yaptı.

2. GOLÜ PAPASTATHOPOULOS ATTI

Karşılaşmanın 56. dakikasında Dortmund'un kullandığı korner atışından sonra sarı kırmızılı oyuncular topu bir türlü ceza sahasından uzaklaştıramadı. Topu son olarak Papastathopoulos tamamladı ve skoru 2-0'a taşıdı.

GOL REUS'TAN GELDİ

Ev sahibi ekibi öne geçiren gol 39. dakikada genç yıldızı Reus'un ayağından geldi. Piszczek'in kendi yarı sahasından attığı ara pasla Galatasaray ceza sahasına giren Reus plase vuruşla golü buldu.

PRANDELLI'DEN SÜRPRİZ İLK 11

Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Cesare Prandelli, Borussia Dortmund karşısına sürpriz bir ilk 11 sahaya sürdü. Prandelli, defansta sol bekte Hakan Balta'yı tercih ederken en büyük tercih sürprizini forvette yaptı. İtalyan teknik adam Burak Yılmaz yerine Umut Bulut'u tercih etti. Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa karşısında kendisine ilk 11'de yer bulamayan Hollandalı yıldız Sneijder'de Dortmund karşısında ilk 11'de.

GALATASARAY - DORTMUND ARASINDAKİ İLK MAÇIN SONUCU

Galatasaray, İstanbul'da Dortmund karşısında 4-0 kaybetmişti.

TT Arena'daki mücadelede, Borussia Dortmund'un gollerini 6. ve 18. dakikalarda Aubameyang, 41. dakikada Marco Reus ve 84. dakikada Adrian Ramos atmıştı.

GALATASARAY SEYİRCİSİ ÇILDIRDI