Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 4-0'lık Borussia Dortmund mağlubiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Güçlü bir takıma karşı oynadık. İyi koşan, komple birlikte oynayan bir takım. Uzun yıllardır birlikteler ve Şampiyonlar Ligi'ni hedefliyorlar. Bizim gelişmemiz, daha iyi olmamız gerekiyor. Hedefimiz her zaman söylediğimiz gibi ligde başarılı olmak diyen Prandelli, bugünkü kadroda tercih etmediği Olcan Adın, Bruma ve Veysel Sarı'nın durumlarıyla ilgili bir soru üzerine ise, Böyle değişiklikler olduğunda hep dışarıda kalan oyuncular konuşulur ancak her şeyin bir nedeni var. Mesela Bruma milli takımdan sakat döndü, o yüzden dışarıda bıraktım. Daha çok gelişmesini, takım oyuncusu olmasını istiyorum. Olcan, Fenerbahçe maçında dişlerini sıkarak oynamıştı, bir sakatlığı vardı. Ona rağmen oynadı, teşekkür ediyorum. Ayrıca Pazar günü oynayacağımız maçın daha önemli olduğunu düşündüğüm için o maça sakladım. Veysel ise çok koşan, çok mesafe kat eden bir oyuncu, dinlendirmek istedim diye konuştu.

Prandelli bir soru üzerine de, Her ülkede bir futbol anlayışı var. Demek ki futbolcular benim dediklerimi anlamıyor ve zaman alıyor bazı şeyler ve zaman içinde düzelteceğiz. Beklerimiz topu aldığımızda hemen açılıyor ve ileriye çıkıyorlar. Bu Türkiye'de böyle, bunu zaman içinde düzeltmeye çalışacağız dedi.

İtalyan çalıştırıcı, kafasındaki takımın ne zaman hazır olacağı konusunda, Adım adım ilerlememiz gereken bir süreç bu. Ben buraya dördüncü yıldız için geldim, her gün bunun için çalışıyoruz. Şu anda ligde ikinciyiz ve şampiyonluğu hedefliyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde ise daha güçlü takımlarla karşılaşıyoruz ve ligi daha çok önemsiyoruz ifadelerini kullandı.

2 sene önce çeyrek final, geçen sene bir üst tur. Bu sene 9 gol yediniz. Burada başrol kimin Geldiğinize pişman mısınız şeklindeki soru üzerine teknik adam, Demoralize olmamamız lazım, geçen sene farklı yabancılar vardı, ilk geldiğimde bana ekonomik fair play çerçevesinde ve az para harcayacağımız söylendi. Ben hiç bir zaman fikir değiştirmedim. Amacım buraya geldiğimde 4. yıldızdı, teknik ekibimle söz veriyorum. 4. yıldız için savaşacağım. Buraya gelme sebebim 4. yıldız yanıtını verdi.

BORUSSİA DORTMUND CEPHESİ

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp ise, galibiyetin kendisi adına fazla rahat gelmediğini vurgulayarak, Açıkçası bu galibiyet bana çok rahat gelmedi. Golleri doğru zamanda attık. Rakip işi bırakmadı. Bugün iyi bir gün yakaladık. Genel olarak baktığınız zaman çok rahat bir galibiyet olarak değerlendirmiyorum dedi.

Bir basın mensubunun, Türkiye'de futbol kötü durumda, A Milli Takım kötü durumda Dortmund'u kurtaran birisi olarak bizlerin hangi alandan başlaması gerekiyor sorusuna Alman teknik direktör, 2008 yılından beri Dortmund'un başındayım. Başkanım Türk mantalitesine sahip olsaydı bugüne kadar gelmezdim. Bu iş için biraz daha sabır lazım. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer İstanbul takımlarını bir çatı altına getirdiğinizde nasıl gücün ortaya çıkacağını düşünün şeklinde konuştu.

Takım olarak mükemmellikten uzakta olduklarını kaydeden Klopp, Doğru alanlarda çok kararlıydık. Kaleye dik gittik. Mükemmellikten çok uzağız. Bu akşam alınan galibiyetten sonra bunu kutlayacak halimiz yok. Çok çalışmamız gerekiyor. Üç gün sonra ligde maçımız var. Mümkün olduğu kolay gol yememeye çalışacağız dedi.

Galatasaray'ın son bir yılda üç teknik adamla çalıştığının hatırlatılması üzerine Klopp, Hayır bence doğru yol değil. Futbolda sabır ve felsefe çok önemli. Bu konuda yorum yapmak doğru gelmiyor. Benim patronlarımda Galatasaray patronları ile aynı kafada olsaydı. Ben Dortmund'un başında olmazdım ifadelerini kullandı.