Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - GALATASARAYLI taraftarlar, sarı-kırmızılı ekibin Türk Telekom Arena'da Anderlecht ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında büyük bir protestoya imza attı.

Sarı-kırmızılı tribünlerde, Türkiye Futbol Federasyonu'nun şike ve ırkçılık konusundaki kararlarına tepki gösterildi. Maç öncesi statta Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan, "Şike ve ırkçılık cezasız kalmasın, adalet yara almasın", "Irkçılığa hayır", "Şikeye hayır" yazılı pankartlar açıldı. Taraftarlar, "Yeter Yıldırım Demirören" ve "Federasyon istifa" diye bağırdı. İkinci yarının başlamasıyla Sarı - Kırmızılı taraftarlar sahaya sırtını dönerek ırkçılık ve şikeye karşı tepkilerini ortaya koydu. 5 dakika sessiz kalan taraftarlar daha sonra takımlarını desteklemeye başladı.

MAÇTAN ÖNCE PASSOLİG SIKINTISI

TFF'nin yeni sezonda statlarda başlattığı E-Bilet ve Passolig uygulaması Galatasaray - Anderlecht maçında taraftarların Türk Telekom Arena'da sıkıntı yaşamasına neden oldu. Sarı - kırmızılı yönetimin Passolig uygulamasının Anderlecht maçında zorunlu olmadığını duyurmasına karşın 1 gece önce yaptığı açıklamada E-Bilet sistemine geçiş yapılacağını ima etmesi taraftarların tepkisini topladı. ultrAslan taraftar grubu, yönetimin taraftarı yalnız bıraktığını savunarak sert bir açıklama yayınladı. Sarı - kırmızılı kulüp maçın başlamasına saatler kala Passolig uygulamasının zorunlu olmadığını duyurdu. Buna karşın çok sayıda kombine kart sahibine Passolig kartları ulaşmadığı için stat girişinde aksaklıklar oldu. Bu karşılaşmaya özel hazırlanan tek maçlık kartları almak isteyen Galatasaray taraftarları erken saatlerden itibaren uzun kuyruklar oluşturup beklemek zorunda kaldı. Bilet satışının da yapıldığı maça dakikalar kala tribünlerde boşluklar göze çarptı.

ANDERLECHT KARŞISINDA 7 YABANCI

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Anderlecht karşısında sahaya 7 yabancı futbolcu sürdü. Yeni transferler Dzemaili ve Pandev 11'de forma giydi. İtalyan çalıştırıcı sol bekte yeni transfer Tarık Çamdal'ın yerine Telles'e şans tanıdı. Sarı - kırmızılıların bir diğer yeni transferi Olcan Adın, Bursaspor ve Eskişehirspor karşılaşmalarının ardından Anderlecht önünde de yedek kaldı. Süper Lig'deki 2 maçta 11'de oynayan Bruma da dün yedek kulübesindeydi.

TARAFTARDAN TEPKİ

Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, Prandelli tarafından oyundan alınırken, seyircilerin bir bölümü kaptanı yuhalayarak protesto etti, bir bölümü ise alkışlayarak destek verdi. Sarı kırmızılı taraftarlar, maçın son anlarında takımı şiddetle yuhalamaya başlarken, Burak Yılmaz'ın 90. dakikada gelen golü ile biraz olsun yoğun protestodan vazgeçip, futbolculara destek vermeye başladı.

MELO ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ

Maç sonunda sarı kırmızılı futbolcuların bir bölümü tribünlere giderek seyircileri selamladı ve taraftarların gönlünü aldı. Sarı kırmızılı taraftarlar da öncelikle Sneijder ve Felipe Melo'ya büyük ilgi gösterdi. Sarı kırmızılı taraftarlar, "Felipe Melo'nun askerleriyiz" diye bağırıp Brezilyalı yıldıza sevgi gösterisinde bulunurken, daha önce Sabri'ye bağırdıkları gibi, "Melo ortaya, üçlü çektir tayfaya" diye bağırdı. Melo da bunun üzerine daha önce Sabri'nin yaptığı işi üstlenip, taraftarlara üçlü çektirdi.

GALATASARAY'IN U19 TAKIMI 3-0 KAZANDI

Galatasaray U19 takımı, UEFA Youth League D Grubu ilk maçında Anderlecht'i 3-0 yendi. Sarı - kırmızılılar 34. dakikada Gökcan'ın golüyle 1-0 öne geçerken 42 ve 75'te Anderlecht'in kendi kalesine attığı gollerle skor 3-0 oldu.