Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe karşısında alınan 2-0'lık yenilginin ardından çok sert açıklamalarda bulundu.Futbolu yönetenlerin kendi tarzını anlamadığını belirten Orman, tarzını değiştirmeye karar verdiğini söyledi.

BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE'YE EVİNDE YENİLDİ

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye 2-0 yenildiği derbinin ardından Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ağır eleştirilerde bulundu.Olcay Şahan'ın gördüğü kırmızı kartın haksız olduğunu, Emre'nin ise hakeme Gökhan Töre'nin geçen hafta atıldığı poziszyondaki gibi küfrettiğini söyleyen Fikret Orman, Demba Ba'nın pozisyonunun ise penaltı ve kırmızı kart olması gerektiğini savundu. Futbolu yönetenlerin Beşiktaş'ın tarzından anlamadığını vurgulayan Orman, bu tarzı değiştirmeye karar verdiğini, artık herkesin anlayacağı tarzda konuşacağını söyledi.

Derbi sonrası stat çıkışında basın mensuplarına konuşan Başkan Orman, "Bugün aynı laflar rakip takım oyuncusu tarafından söylendiği halde hiçbir şey yapılmadı. Oyuncumuza gösterilen kırmızı karta gelince, bizim maçımızda ne hikmetse 6 hakem sahanın içinde oluyor. Hakem kırmızı kart göstermek amacıyla gelmedi, sanıyorum 4. hakemin uyarısıyla gösterdi. Bence hatalı bir kırmızı karttı. Oyunun gidişatında tehlike olacak bir pozisyon yoktu. Kesinlikle, oyuncumuz arkadan müdahale yaptı ama hemen bıraktı. Kırmızı kartlık pozisyon değildi. Uilenberg'in söylediği gibi, ikinci sarıdan sonra gösterilecek kırmızı kart, herkesin kabul edeceği bir kart olmalı. Bu akşamki kartta ortak bir düşünce olacağını düşünmüyorum.

"BUGÜN BİR ORTA OYUNU SEYRETTİK"

Konuşmasının devamında Demba Ba ile Mehmet Topal arasında Fenerbahçe ceza sahası içinde yaşanan pozisyona dikkat çeken Orman, şöyle devam etti: "Demba Ba'nın pozisyonu kesin olarak kırmızı kart ve penaltı. Bütün bunları maç öncesinde söyledim. Her sene sezona iyi başlıyoruz ama sonra bir şekilde sistemli olarak bir yerler karşımıza çıkıyor. Artık ben de tarzımı değiştirme kararı verdim. Çünkü bizim lisanımızı futbolu yönetenler anlamıyor. Bundan sonra görecekler! Gücü varmış, hakem odası basacakmış... Bizim onursal başkanımızın isminin verildiği bir sezonda böyle sözler söylemek büyük ayıptır. Bugün bir ortaoyunu seyrettik."

Orman, son olarak Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına cevap vermeyeceğini ifade etti.