FIFA İcra Kurulu Üyesi ve eski Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger 2022 yılında Katar'da düzenlenmesi planlanan Dünya Kupası ile alakalı çarpıcı bir yorumda bulundu. Zwanziger yaptığı açıklamada 2022 Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenemeyeceğini bunun sebebini de Orta Doğu'da ki aşırı sıcaklardan dolayı olduğunu belirtti.

Almanya'nın tanınmış gazetelerinden Bild'e konuşan Zwanziger "Benim şahsi düşüncem 2022 yılının sonunda düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası Katar'da olmayacak. Bunun nedeni Katar'ın aşırı sıcak iklimi. Hiç bir sağlık kuruluşu bu sorumluluğu kabul edemez. Katar devleti Dünya Kupası için yeni inşa ettikleri stadyumlarda soğutmalar yapacaklarını belirtiyorlar ama bu bana yeterli gelmiyor. Dünyanın her yerinden insanlar Katar'a Dünya Kupası izlemek için gelecekler ve o sıcaklarda seyahat etmek zorunda bırakılacaklar bu durum istenmeyen sonuçlar çıkartabilir" şeklinde konuşarak 2022 Katar'da ki Dünya Kupası hakkında yeni bir iddiada ortaya atmış oldu.

FIFA aşırı sıcaklardan dolayı 2022 Dünya Kupası takvimin de değişiklik planlasa da bu durum özellikle Avrupa Kıtası'nda ki ligleri zor durumda bırakıyor ve takvimde sıkışma yaratıyor. Katar hakkında oyları satın aldığı iddialarıyla yürütülen "rüşvet" skandalı dan sonra aşırı sıcaklar ile alakalıda haberler yapılması Körfez ülkesinin Dünya Kupası'nı düzenlenmesi konusunda zor durumda bıraktı.