FIFA'nın dün yapılan genel kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Sepp Blatter, ABD ve UEFA Başkanı Michel Platini'yi hedef alan açıklamalar yaptı.


İsviçre devlet televizyonu RTS'ye bir röportaj veren Blatter, FIFA yetkililerine yönelik yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"ABD'nin suçlamasını bir şok olarak değerlendiriyorum. Bana göre bu, bana yapılmış bir davranıştır. Başkanlık seçimlerine iki gün kala böyle bir olayı meydana

çıkarmak, bana göre pek samimi bir davranış değil. Madem bu rüşvet ve yolsuzluk olaylarını 1991 yılından beri biliyorlardı, neden şimdi olayı açıklıyorlar? Bana göre ABD, 2022 Dünya Kupası adaylığını kaybettiği için yanına İngiliz medyasını da alarak bana bu saldırıyı yaptı. Ne yazık ki bu işin içine Platini'yi de dahil etmeleri ve onun da buna olur vermesi beni çok üzdü. Prens Ali'yi Amerika destekledi, benim ayağımı kaydırmak istediler. Beni ve yönetim kurulu arkadaşlarımı suçlayamazsınız. Ben, üyelerin ahlak bekçileri değilim. Bu davranış onların şahsi görüşleridir. ABD'nin yakın zamanda UEFA'ya da bazı iftiralarda bulunacağına inanıyorum" dedi.