YALOVA’nın Altınova ilçesine bağlı Fevziye köyünde gerçekleştirilen 108. tarihi Fevziye yağlı güreşlerinde finalde Fatih Akkoyun’u mağlup eden Ekrem Yavuz başpehlivan oldu.

İlk olarak 1901 yılında yapılan ve son 5 yıldır da maddi imkansızlıklardan dolayı gerçekleştirilemeyen tarihi Fevziye yağlı güreşleri, bu spora gönül verenleri biraraya getirdi. 12 farklı kategoride yapılan müsabakalara çok sayıda sporcu katılırken, tarihi Kırkpınar güreşlerinin önemli isimleri de bu organizasyonda mücadele gösterdi. Bu yılki güreşlerin ağası Ali Murat Silpagar’ın karşılanmasıyla start verilen organizasyonda gün boyu yapılan maçlar sonunda başpehlivanlık için Fatih Akkoyun ile Ekrem Yavuz, finalde kozlarını paylaştı. Rakibini yenen Ekrem Yavuz, 5 yıl sonra yapılan güreşlerde başpehlivanı oldu. Öte yandan organizasyonda başpehlivanlık kategorisinde Fatih Çakıroğlu üçüncü, Osman Aynur da dördüncülüğü elde etti. Başpehlivanlığı kazanan Ekrem Yavuz’a kupasını, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun takdim etti.

108. Fevziye yağlı güreşlerinde diğer kategorilerin birincileri ise şu isimler oldu:

Başaltı: Aydın Koçyiğit, Küçük orta büyük boy: Rıdvan Fidan, Küçük orta küçük boy: Hüseyin Özdemir, Deste büyük boy: Rıdvan Kaya, Deste küçük boy: Ramazan Sarı, Ayak boyu: Umur Aybey, Tozkoparan: Selçuk Kılıçaslan, Teşvik 2: Kadir Yılmaz, Teşvik 1: Turgut Aybey, Minik 2: Sinan Yıldız, Minik 1: Fikri Emir.

FOTOĞRAFLI