Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA-

Beşiktaş ile yollarını ayırdıktan sonra Rusya'nın yolunu tutan ve Lokomotiv Moskova ile anlaşan Manuel Fernandes'in Rusya'daki karnesi pek parlak değil. Toplam bin 69 dakika sahada kalan Portekizli oyuncu birisi penaltıdan olmak üzere sadece 2 gol attı.

İmza attığı günden bu yana Portekizli Rusya Premier Ligi'nde 9 maçta görev alarak toplam 591 dakika sahada kaldı. Bu 9 karşılaşmanın 7'sinde ilk 11'de sahaya çıkan Fernandes, 6 defa oyundan alındı ve birisi penaltıdan olmak üzere 2 gol attı.

Toplam 245 dakikada oynadıkları 4 dostluk maçında görev alan oyuncu bu karşılaşmaların da 3'ünde ilk 11'de oynadı ve 2 defa oyundan alındı. Dostluk maçlarında golü bulunmayan Portekizli, Avrupa arenasına çıktığı 2 karşılaşmada ise toplam 143 dakika görev aldı ve bir gole asist yaptı.

Rusya Kupası'nda ise teknik direktörü tarafından bir maçta görev alan Manuel Fernandes burada 90 dakika sahada kalmasına rağmen pek bir varlık gösteremedi.

Rusya Premier Ligi'nde geride kalan 9 haftada Lokomotiv Moskova, 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik ile 12 puan topladı ve sıralamada 9.sırada yer aldı. Puan cetvelinde 25 puanla lider konumunda olan Zenit ile aradaki puan farkı ise topladığı puanın iki katından fazla.