HAKAN TARHAN - İSTANBUL /

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic: "Çok iyi bir takıma karşı, çok iyi bir galibiyet aldık"

Zalgiris Başantrenörü Jasikevicius: "Küçük hatalarla kaybettik"

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Turkish Airlines Euroleague 3. haftasında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı 82-68 yendikleri maçın ardından konuştu.

Zor bir takıma karşı mücadele ettiklerini belirten Obradovic, "Hem tecrübeli hem de yeni oyuncuların olduğu bir takıma karşı oynadık. Hem hücum hem de savunmada inanılmaz enerjisi olan bir takım. Hücumda çok hızlı koşup hızlı pas veriyorlar. Avrupa Ligi'ndeki en iyi ribaund alan takımlardan birisi. İlk çeyrek haricinde savunmamız çok iyiydi. Değiştirmemiz gereken şey hücumumuz. İyi savunma yaptıktan sonra daha iyi koşup oynama şansımız var. Çok fazla maç olduğu için fazla antrenman vakti olmuyor. Bunun için şikayet etmek istemiyorum ama gerçekler bunlar. Çok iyi bir takıma karşı, çok iyi bir galibiyet aldık. Benim için güzel diğer bir şey ise eski oyuncum Jasikevicius'a karşı burada oynamam. Fenerbahçe'de eski oyuncularını güzel bir şekilde karşıladı" dedi.

Obradovic, maçta sakatlanan oyuncusu Bogdan Bogdanovic durumunun ciddi olduğunu kaydetti.

Diğer sakatlanan basketbolcusu Nikola Kalinic'in ise eski sakatlığının nüksettiğini anlatan Obradovic, iki oyuncun da durumun yarın netleşeceğini aktardı.

Sırp başantrenör 28 Ekim Cuma günü Avrupa Ligi'nde oynayacakları THY Avrupa Ligi maçlarına diğer karşılaşmalara olduğu gibi hazırlanacaklarını belirterek, "Bizim için bir Avrupa Ligi maçı. Sadece o kadar. Herkese aynı saygıyla yaklaşıyoruz, yine de farklı hazırlanacağız" diye konuştu.

Mücadelede 11 asist yaparak ön plana çıkan oyuncusu Kostas Sloukas'ı da öven Obradovic, "Çok iyi oynuyor ama daha da iyi olabilir. Daha agresif olabilir. Oyuncularımın sorunu yeteri kadar agresif olmaları. Hepsinin daha cesur olmaları gerekir şut atarken" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin Yunan oyun kurucusu Sloukas ise üçüncü maçlarından da galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduğunu vurguladı.

Zalgiris Başantrenörü Sarunas Jasikevicius ise, maçı küçük hatalarla kaybettiklerini vurgulayarak, "Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Çok hazır bir takım. Atletik olmaları en büyük avantajları. Genel olarak takım mücadelesinden memnunum ama küçük hatalarımızla kaybettik" dedi.