İSTANBUL-

Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Pero Antic, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da düzenlenen imza töreniyle basına tanıtıldı.

İmza töreninde açılış konuşmasını yapan Fenerbahçe Ülker Genel Menajer Yardımcısı ve Takım Menajeri Ömer Onan "Bugün de bir başka oyuncumuzu size tanıtmak için buradayız. Antic'i hepiniz takip ediyorsunuz. Avrupa'da çok ciddi bir kariyeri var. Olimpiakos'ta Avrupa şampiyonlukları var. Makedonya'ya çok önemli hizmetler yaptı. Geçen sezon Atlanta'daydı ve orada da çok iyi bir sezon geçirdi. Onu da Fenerbahçe olarak bu sene renklerimize bağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz." İfadelerini kullandı.

Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Pero Antic ise "Ben çok iyi bir konuşmacı değilim. Ancak çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Burada olmak benim için büyük bir onur ve sorumluluk. Elimden gelen her şeyi parkede vermeye ve Fenerbahçe'nin hedeflerine ulaşması için çalışacağıma söz veriyorum" sözlerini kullandı.

"Büyük hedefler ve büyük kupalar isteyen takımlarla olmak istediğim için Fenerbahçe'yi tercih ettim"

Fenerbahçe'yi tercih etme nedenleri ve kendi özelliklerine ilişkin yöneltilen soruya Antic "Büyük hedeflerleri olan bir yere gelmeyi hep istedim. Fenerbahçe Ülker ve Obradovic'ten böyle bir teklif gelince ve oyun planı anlatılınca bunu tabii ki reddedemedim. Diğer yandan da aileme yaklaşmış oldum, bana bir saatlik mesafedeler. Büyük hedefler ve büyük kupalar isteyen takımlarla olmak istediğim için Fenerbahçe'yi tercih ettim. Ben savunma yapmaya çalışan, ribaund alan ve parkeye enerji koymaya çalışan bir oyuncuyum. Şutlarım da iyidir ve sahada genç oyunculara da yardımcı olmaya gayret ederim. " sözleriyle yanıt verdi.

Antic, 12 numaralı formayı giyecek olmasıyla ilgili ise "Bu numaranın böyle önemli bir anlam taşımasından dolayı çok mutluyum. Hayatım boyunca 12 numarayı giydim. Atlanta'da bu numara mevcut değildi ve 6 numarayı giyiyordum. Burada da 6 numara Mirsad Türkcan'a ait olduğundan tekrar 12 numaraya dönüş yaptım" şeklinde konuştu.

Emir Preldzic'in durumu, oluşacak takım kadrosu ve transfer söylentilerine ilişkin sorulan soruya yanıt veren Ömer Onan "Yönetmelik çok açık. En fazla bir devşirme oyuncu oynatabiliyorsunuz. Ama şu da açık; bir devşirme oynatırken diğer oyuncuyu yabancı olarak oynatabiliyorsunuz ancak bunu sene başında bildirmeniz gerekiyor. Şu anda her şey netleşmedi. Çok süre almayan ve süre almadığından mutsuz olan oyuncularımız var. Bu oyuncularımızla konuşuyoruz. Emir Preldzic bizim 2 sene daha kontratı olan bir oyuncumuz. Siz de biliyorsunuz ki transfer dönemindeyiz ve kolay olmuyor. NBA'in maaş gücü çok yükseldi, burada oyuncu tutmak kolay olmuyor. 10-15 gün içerisinde durumlar biraz daha netleşir. Transfer marketi çok geniş değil. Walter Tavares ile belirli bir noktaya gelmiştik ancak NBA'i tercih etti. Biz durumlara bakıyoruz. Her pozisyon için farklı planlarımız var. Beklediğimiz ya da yakınlaştığımız oyuncular var. Ancak son anda tercihler olabiliyor. Şimdi öbür alternatiflerimize bakacağız. NBA'deki serbest oyuncuların kontratları çok hızlı başladı. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz." dedi.