UĞUR DEMİRKIRDI - İSTANBUL /

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Trabzonspor'u 2 - 0 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Zor bir maça çıkacaklarını bildiklerini dile getiren Portekizli çalıştırıcı, "Takımın birkaç maçtır taktiksel anlamda geliştirdiği bilinç var. Bu akşam çok iyi baskı yaptık, rakibi oynatmadık; kontra ataklarına izin vermedik. Oyunu tamamen biz kontrol ettik. Rakip alanda oynadık. Net pozisyonlar vermedik. Kaliteli oynadık, yaptığımız işin karşılığını almaya başladık" dedi.

Hak ettikleri bir galibiyete imza attıklarını ifade eden Vitor Pereira, "Takımımız gelişiyor. Her geçen gün üstüne katarak gidiyor. Daha fazla agresif oynuyoruz. Daha fazla ön tarafta kalıyoruz. Bazı faul olmayan kararlar verildi. Topu kaybettiğimiz anda net şekilde tepkimizi ortaya koyduk. Savunma çizgimiz de artık çok önde rakibi karşılıyor" diye konuştu.

Teknik adam, Fenerbahçe'nin son maçlarda iyi oynadığı yönündeki düşünceye katılmadığını, takımın 6-7 maçtır daha iyiye gittiğini söyledi.

Vitor Pereira, defansta rakiplere pozisyon vermediklerini vurgulayarak, "Bu takım halinde gelişimin göstergesidir. Benim çalıştırdığım bütün takımlarda bu böyle oldu. Çalışmaya başlarız, bir inancı ortaya koyarız. Oyuncular antrenman metoduma alışmaya çalışır. Ben onları inandırmaya çalışırım" dedi.

İşin en zor kısmının herkesin takım için mücadele etmesini ve baskı yapmasını sağlayacak hale getirmek olduğuna dikkati çeken Pereira, "Şu anda Fenerbahçe beni şaşırtmıyor. Çalıştığım her takımda bu oldu. Adım adım gidiyoruz. Sezon sonunda konuşalım. Kimin kim olduğunu, kimin hangi pozisyonda olduğunu bu ülkede hep birlikte göreceğiz" şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR CEPHESİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu ise, rakiplerinin geçen hafta içinde maç yapmasından dolayı yorgun olacağını ve skoru 60. dakikaya kadar getirmeyi planlayarak sahaya çıktıklarını dile getirerek, "60. dakikaya kadar oyunu getirirsek lehimize döneceğini düşünüyorduk. İlk yarıda arzuladığımız oyunu ortaya koyamadık, hem gol yedik hem oyuncumuzdan olduk" diye konuştu.

Hakem Deniz Ateş Bitnel'i oyuncuları Alper Uludağ'a verdiği ilk sarı karttan dolayı eleştiren teknik adam, "İkinci pozisyonda sarı kart

doğru ancak ilk pozisyonda faul yoktu. Yan hakemin uyarısıyla faul ve kart veriyorsun. Yine de genelde iyi yönetti" dedi.

İkinci yarıda daha iyi mücadele ettiklerini kaydeden Sadi Tekelioğlu, Mehmet Ekici'nin sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemediğini ve bu futbolcunun gelecek hafta da oynamama durumunun söz konusu olduğunu kaydetti.

Fenerbahçeli Gökhan Gönül ile yaşadığı gerginlikle ilgili soruyu yanıtlayan Tekelioğlu, "Salih'e bir şeyler söyledi. Başka oyuncu olsaydı

müdahale etmezdim. Kendisi Hacettepe'de oynarken Trabzonspor'a gelmek için devreye girmemiz istendi. Biraz da ondan oldu" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli takımla yaşanan gerginlikle ilgili de Tekelioğlu, "Savaş yapmış ülkeler bile birbirleriyle barışıyor. İki güzide camiadır. Şahıslar geçici olabilir. Böyle şey Türk futboluna yakışmaz, iki takıma da yakışmaz. Maçın içinde genelde ufak tefek tatsızlıklar yaşandı ama art niyetli tavır olmadı" yorumunu yaptı.

Sadi Tekelioğlu, takım olarak rahat bir ortamda olmamanın sıkıntısını yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

Trabzon'un zor bir şehir olduğunu belirten Bordo-mavili çalıştırıcı, "Kongre ile ilgili bizim konuşmamız doğru olmaz. Her kulüp böyle süreçlerde bazı sorunlarla karşılaşabilir. Bizdeki sıkıntılar da bunlardan biri. İçeride de bizi rahat bırakmıyorlar. Hem rakiplerle hem içeriyle boğuşuyoruz. Rakiplerle hiç değilse sahada boğuşuyoruz. Kamuoyundan olumsuz etkilerden ayrılan oyuncuları başka türlü kullanarak camiaya zarar veriyorlar. İnşallah yeni yönetim, yeni sayfa olur. İyi yönetim, iyi takım gündeme gelir ve tekrar ayağa kalkar. Şu anda kalkacak durumda değil" şeklinde konuştu.