Hakan TARHAN/LVIV, () - FENERBAHÇE Teknik Direktörü Vitor Pereira, Shakhtar Donetsk ile yapacakları rövanş maçında cesaretli, kişilikli ve kazanmayı arzulayan bir takım istediğini ve bu şekilde sahaya çıkacaklarını söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında yarın deplasmanda Shakhtar Donetsk'le karşılaşacak Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, karşılaşmanın oynanacağı Lviv Arena'da basın toplantısı düzenledi.

Çok mutlu göründüğü yönünde bir soruyla açıklamalarına başlayan Vitor Pereira, "Hayat devam ediyor, sağlıklıyım. Mutlu olmak için sebeplerim var. Bizi, benim sevdiğim gibi büyük bir maç bekliyor. Bu yüzden mutlu olmak için fazlasıyla sebeplerim var. Son düdük çalana kadar da üzülecek bir şeyimin olduğunu düşünmüyorum. Maçı son ana kadar yaşarım ve üzülmem. Maç sonu için bildiğim bir tek şey var, o da çalışmaya devam edeceğimiz. Kendime olan güvenimi ve oyunculara olan inancımı sürdüreceğim. Futbolda bazı sonuçlar alırsınız. Hayat sonuçlardan ibaret değildir. Rövanşta cesaretli, kişilikli ve kazanmak isteyen bir takım istiyorum. Bu şekilde sahaya çıkacağız" diye ekonuştu.

Doping testi pozitif çıkan Shakhtar Donetsk'in futbolcusu Fred'le ilgili yorum yapmaktan kaçınan Portekizli teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

"Ben bir teknik direktörüm. Antrenmanı, maçı bilirim. Fred konusu bizim işimiz değil. Fred'li veya Fred'siz, biz Shakhtar Donetsk'e hazırlandık. Zor bir takımla oynayacağız. 13 yıldır birlikte olan ve aynı sistemle oynayan bir takım. Biz ise 4 haftadır birlikteyiz. Bu takımın bir projesi var. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çok güçlü bir takım olacağız. Zorlu bir maç olacak. İyi hazırlandık. Geçen maçta yaptığımız hataları düzelttik. Yaptığımız işe güveniyoruz. Turu kimin geçeceğini göreceğiz."

Hollandalı yıldız Robin van Persie ve sakatlığı olan Mehmet Topal'ın rövanşta oynayıp oynamayacağıyla ilgili soruya Pereira, "Her ikisi için de yarına kadar beklemek zorundasınız" yanıtını verdi. Basın mensuplarının yarınki maç için ilk 11'i sormasına gülerek cevap veren Portekizli teknik adam, "Takımı siz yapın, ben altına imza atarım. Futbolun güzelliği burada. Sonuna kadar bir gizem var. Futbolun muhteşem yanı budur" dedi.

Karşılaşmanın Lucescu-Pereira mücadelesi olmadığını da belirten Vitor Pereira, "Bu, hocaların maçı değil. Bu, Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe maçı, geçen haftaki gibi. Hafta boyunca en iyi şekilde hazırlandık. Bizim için de en önemlisi bu" diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, Ukrayna'ya kazanmak için geldiklerini vurgulayarak, "Onlar kadar kaliteliyiz. Kazanmak için geldik. Camianın isteği Şampiyonlar Ligi'ne devam etmek. İnşallah gruplara kalırız. Maça çok iyi hazırlandık" dedi.

FENERBAHÇE, SHAKHTAR DONETSK MAÇININ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk maçının hazırlıklarını, karşılaşmanın oynanacağı Lviv Arena'da teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde yaptığı antrenmanla tamamladı. İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık gerçekleştirilen antrenmanda sakatlığı düzelen Mehmet Topal takımla çalışırken, Hollandalı futbolcu Robin van Persie basına açık bölümde takımdan ayrı kondisyon çalışması yaptı.

Antrenmanın basına açık bölümünde koordinasyon ve pas çalışması yapılırken basına kapalı kısımda ise karşılaşmanın taktik provasının yapıldığı açıklandı.