Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - FENERBAHÇE, UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile karşılaşıyor.

UEFA tarafından verilen cezanın ardından sarı-lacivertli takım, 700 gün sonra Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterdi. En son 27 Ağustos 2013'te UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal ile karşılaşan sarı-lacivertli takım, Shakhtar Donetsk mücadelesiyle 700 günlük hasretine son vermiş oldu.

GÖKHAN GÖNÜL, KARŞILAŞMA ÖNCESİNDE SAKATLANDI

Fenerbahçe'de sağ bek olarak görev yapan Gökhan Gönül, Shakhtar Donetsk mücadelesi öncesinde sakatlandı ve maç kadrosundan çıkarıldı. Kasığında yırtık olan Gökhan Gönül'ün 3-4 hafta forma giyemeyeceği öğrenildi. Pereira, Gökhan'ın yerine Hasan Ali Kaldırım oyuna dahil oldu.

FENERBAHÇE 4-4-2 İLE SAHAYA ÇIKTI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, sarı-lacivertli takımı 4-4-2 sistemiyle sahaya çıkardı. Gökhan Gönül'ün sakatlanması ve Şener'in de cezalı olmasıyla sağ bekte Hasan Ali Kaldırım görev yapan isim oldu. Defans dörtlüsü Hasan Ali, Alves, Kjaer ve Caner'den oluştu. Orta sahada, Josef-Mehmet Topal ikilisine forma şansı veren teknik adam, orta alanın sağında Nani, solunda ise Diego'ya şans verdi. Forvette ise Sow ve Fernandao ikilisinden oluştu.

ROBİN VAN PERSIE YEDEK SOYUNDU

Sarı-lacivertli takımla 3 antrenmana çıkan, fizik ve kondisyon eksikliği bulunan Hollandalı yıldız futbolcu Robin Van Persie, Shakhtar Donetsk mücadelesinde yedek soyundu.

SHAKHTAR DONETSK'TE FRED KADRODA YER ALDI

Shakhtar Donetsk'in orta saha oyuncusu Fred, Copa Amerika'da verdiği doping numunesinin pozitif çıkmasına rağmen kadroda yer aldı. Fred'in ikinci doping numunesi de pozitif çıkarsa, 1 yıla kadar ceza alacak.

Fenerbahçe ve Shakhtar Donetsk takımlarının ilk 11'leri şöyle:

Fenerbahçe:

Volkan, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Alves, Caner, Nani, M.Topal, Josef, Diego, Fernandao, Sow.

Shakhtar Donetsk:

Pyatov, Shevchuk, Ordets, Srna, Rakitskiy, Stepanenko, Fred, Marlos, Alex Teixeira, Gladkiy, Taison.

ŞÜKRÜ SARACOĞLU TRİBÜNLERİ DOLDU

Fenerbahçe taraftarı, Shakhtar Donetsk maçına yoğun ilgi gösterdi. Şükrü Saracoğlu tribünlerinde yaklaşık olarak 45 bin kişi futbolsever yer aldı.

TARAFTARLAR ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Sarı-lacivertli taraftarlar Shakhtar Donetsk maçında son günlerde büyük üzüntü kaynağı olan şehitleri unutmadı. Taraftarlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları attı.