Uğur DEMİRKIRDI/İSTANBUL, () - FENERBAHÇE, Volkan Demirel'in aldığı cezalar ve sakatlıklar nedeniyle son iki sezonda olduğu gibi yine başarılı kalecisi Mert Günok ile sezona başlayacak.

Volkan Demirel, TFF Süper Kupa maçından sonra yaptığı açıklama nedeniyle 3 maç ceza alırken, yeni sezonun ilk üç haftasında Fenerbahçe'nin kalesini Mert Günok koruyacak. Mert 'in Karabükspor maçında sergileyeceği iyi performans, onu yeniden milli takıma seçtirebileceği gibi, milli maç arasından sonra ligin 2. haftasında oynanacak Trabzon deplasmanında yine Mert Günok olacak.

2013-2014 sezonunda yine Volkan'ın cezası nedeniyle, 2012-2013 sezonunda da sakatlığı nedeniyle sezona ilk kaleci olarak giriş yapan Mert, üst üste üçüncü kez sezon başlangıçlarında kalenin sahibi oldu. Süper Lig'de ilk maçına Volkan'ın sakatlığı nedeniyle, 2010-2011 sezonunun ilk haftasındaki Medical Park Antalyaspor maçının ikinci yarısında forma giyerek çıkan Mert, o maçtan bu yana görev aldığı 16 Süper Lig mücadelesinde ortaya koyduğu performanslarla güven verdi.

PENALTILARDA BAŞARILI

Volkan'ın yokluğunda devraldığı görevi iyi değerlendiren Mert, özellikle lig ve kupa maçlarında kurtardığı penaltılarla da dikkati çekti. Mert'in, Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu 2010-2011 sezonunun 2. haftasında Trabzonspor'a deplasmanda 3-2 yenildiği maçta kurtardığı penaltı, ikili averaj kuralı nedeniyle sarı-lacivertli takıma önemli bir avantaj sağlamıştı.

Sarı-lacivertli file bekçisi, 2012-013 sezonunda Sivasspor'u 2-0 yendikleri Türkiye Kupası mücadelesinde, geçen sezon ilk haftada Torku Konyaspor'a deplasmanda 3-2 yenildikleri ve ikinci haftada Eskişehirspor'u 1-0 yendikleri maçlarda penaltı atışlarında gole izin vermedi.

AYAĞINI TEKNİK BİR FUTBOLCU KADAR İYİ KULLANIYOR

Mert aynı zamanda topu oyuna sokmasındaki becerisi ile de dikkat çekiyor. Mesafe tanımaksızın topları ayağı ile takım arkadaşlarına aktarabilen Mert Günok, hızlı atak gelişiminde etkili oluyor.