İSTANBUL, () - SPOR Toto Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, 19. şampiyonluk kupasını Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen törenle aldı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen kupa töreninde sarı-lacivertli takıma kupasını, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı verdi. Kupa töreninde idareciler, teknik heyet, futbolcular ve son olarak da başkan Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri saha ortasına kurulan sahneye geldi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sahnede şu konuşmayı yaptı:

"Büyük Fenerbahçe'nin büyük taraftarı... Bu mutlu günde, tüm Fenerbahçelilerin şampiyonluğunu yürekten kutluyorum. Tüm annelerin ve kadınlarımızın da Anneler Günü'nü kutluyorum. Bu şampiyonlukta en büyük pay, siz, eşsiz ve yıkılmaz Fenerbahçe taraftarınındır. Siz, bu şampiyonluğu, futbolcularımız gibi, Fenerbahçe emekçileri gibi 3 Temmuzlar'dan Çağlayanlar'dan Metrisler'den söke söke koparıp, bugün buraya getirdiniz. Siz, her türlü baskı ve kumpasa karşı asla korkmadınız ve yıkılmadınız. Ve siz, Fenerbahçe'nin bir damla alın teri için sadece tarih yazmadınız, yazılan tarihi değiştirdiniz. Birimizin hepimiz, hepimizin Fenerbahçe olduğunu ve bu büyük çınardan tek bir yaprak dahi koparılamayacağını dosta düşmana herkese gösterdiniz. Ve siz, belki de son konuşmasını yapan bu gururlu ve mutlu adama yürek oldunuz, siper oldunuz. Bugün, sizin gününüz. Bugün, Fenerbahçelilerin günü. Bugün, bu 'büyük aile'nin günü. Öylesine doyasıya kutlayınız ki, herkes kazanılan zaferin sadece bir şampiyonluk olmadığını bir kez daha anlasın. Ve herkes bilsin ki bizler, bir gün Fenerbahçeli ölmek için yaşarız bu dünyada. Şampiyon olsak da, olmasak da... 3 Temmuz'dan bugüne, dimdik ve yürekli duran, bize bugünü yaşatan tüm futbolcularıma teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluk için emek veren teknik ekibi ve tüm çalışanlarımı da ayrıca tebrik ediyorum. Sözlerime son verirken Fenerbahçe'nin, bugünkü 19'uncu, gerçekteki 28. şampiyonluğunu kutlar, Fenerbahçe'yi sizlere, sizleri de Allah’ıma emanet ederim. Ve bir kez daha; zafer inananlarındır."

Aziz Yıldırım'ın konuşmasının ardından TFF Başkanı Demirören ve 1. Başkan Vekili Yardımcı, sarı-lacivertlilere kupasını verdi. Sarı-lacivertli futbolcular,

lig tarihinde elde ettikleri 19. şampiyonluğun kupasını coşkuyla kaldırdı.

AZİZ YILDIRIM, "ALEX" TEZAHÜRATINA ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şampiyonluk kutlamasında konuşma yaparken kale arkasından gelen "Alex" tezahüratlarına büyük tepki gösterdi. Konuşmasının hemen başlarında, kale arkasındaki taraftar grubundan yükselen Alex tezahüratları üzerine öfkelenen Yıldırım, şunları söyledi:

"Terbiyesizlik etmeyin, terbiyesizlik etmeyin. Burada Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutluyoruz. Bir şahıs üzerinden değil, bu kadar insanın emeğini kutluyoruz.

Sizi bir daha bu stada sokmam. Terbiyesizler! Ahlaksızlar! Paralı köpekler! Bu kadar ağır hakaret ediyorum! Yeter artık! Alex'i ben aldım, bu kulübe faydası olacak diye. Sizler yuhaladınız, ben yine tuttum bu kulübe faydası olacak diye. Ama Fenerbahçe'ye faydası olmayacağını düşündüğüm için gönderdim.

Bu çocukların emeğine haksızlık etmeyin, terbiyesizlik etmeyin. Ayıp denen bir şey var! Bu akşam burada Fenerbahçe, 3 Temmuz'dan beri yaşadıklarının hesaplaşmasını yapıyor. Sizin gibi, Karabük maçından sonra geçen sene, 'şike şike' diye bağırmıyor. Sizler Fenerbahçeli değilsiniz! Bir daha bu tribünlere giremeyeceksiniz. Herkesin önünde söz veriyorum! Ahlaksızlar!"

IŞIK GÖSTERİLERİ VE KONSERLER GECEYE RENK KATTI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki şampiyonluk kutlamalarında sarı-lacivert ışık gösterileri yapılırken, taraftarlar da meşaleler yaktı. Işık gösterileri devam

ederken, sahaya lazer ışıklarıyla "Şampiyon Fenerbahçe" yazısı ve sarı-lacivertli kulübün logosu yansıtıldı. Müzik ve ışık gösterilerinin ardından Kıraç tekrar sahneye çıkarak, Fenerbahçe için bestelediği şarkıyı okudu. 100. Yıl Marşı'nı da seslendiren Kıraç'tan mikrofonu alan Burak Kut, taraftarları şarkılarıyla coşturdu. Daha sonra Funda Arar ve Alişan sahne aldı.

MEHMET TOPUZ KANGAL CİNSİ KÖPEĞİYLE SAHAYA ÇIKTI

Töreninin ardından platformun önünde şampiyonluk kupasının etrafında Dilber Ay-Kahtalı Mıçı şarkısı "Akşama geleceğim" ile oynayan sarı-lacivertliler, sahneye köpek getirdi. Mehmet Topuz'a ait kangal cinsi köpeği sahneye çıkaran futbolcular, daha sonra köpekle fotoğraf çektirdi. Volkan Demirel de mikrofonu alarak taraftarlarla tezahürat yaptı. Daha sonra platformdan inen futbolcular sahada kupayla tur attı.

Bu arada Emenike ve Webo kale direğinin üzerine çıkarak, taraftarlarla tezahürat yaparken, Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt da, kupaya kızını oturtarak, basın

mensuplarına poz verdi.

os (os)