FENERBAHÇE Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Beşiktaş karşılaşmasını kazanarak puan farkını 1'e indireceklerini ve 10 maçın sonunda şampiyon olacaklarına inandığını söyledi.


Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Uslu, Galatasaray ile oynadıkları maçın hem kulüp açıklamaları, hem de seyirci bakımından temiz bir karşılaşma olduğunu belirterek, "Cezamızdan dolayı statta olamıyoruz, ama özellikle Galatasaray maçı, hem Galatasaray Kulübü'nün açıklamaları bakımından hem de seyirci açısından temiz bir maçtı. Herhalde fevri 15-20 kişinin kötü tezahüratı vardı. Gözlemci kardeşlerimiz hep onları dikkate alarak rapor tutuyorlar ve çifte standarda devam ediyorlar. Neden bu çifte standart yalnızca Fenerbahçe için anlamıyoruz. Mesela bir kulübün idarecisi 'Bu hakemler bizi doğramaya gelmiş' diyor ve 20 gün ceza alıyor ama ben şahsen 'Trabzonspor maçında 12 kişi defans yapıldı, hakeme telefon gelince herhalde şaşırdı' dedim, 45 gün ceza aldım. Hep çifte standart. Başkanın konuşmaları yine 40 gün, 50 gün. Biz susmayız, susmayacağız" dedi.

Şampiyon olacaklarına inandığını da vurgulayan Mahmut Uslu, "Bütün kulüplerimiz güzide kulüpler ve bütün kulüpleri seviyorum. Biz Galatasaray maçına da 4 puan geride başladık. Bütün bu engellemelere rağmen ben inanıyorum ki 4 puanı 1 puana indireceğiz ve 10 maçın sonunda da şampiyon olacağız. Gençlerbirliği maçında biz kötü oynadığımızı söylüyoruz. Evet kötü oynadık, ama buna rağmen o maçı 1-1 bitirebilirdik. Takımımızın yaptığı hatalardan dolayı kaybettik ancak oyuncularımız toparlandı. Her maç final maçı. Beşiktaş maçı, Çaykur Rizespor deplasmanından daha farklı bir maç değil. Yeter ki taraftarımız hiç olmazsa mevcut tribünlerimizi tamamen doldursun. Kombineli arkadaşlarımız gelsin. Takımımıza sahada yardım etsinler. İnanıyorum ki bu çocuklar yenecekler" diye konuştu.

Passolig uygulamasına değinen Uslu, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Kulüpler Birliği Başkanı'yla Sayın Demirören konuşma yapıyorlar, '2017 için konuşmak erken, altını doldurmamız lazım' diyorlar. Peki o zaman neden Passolig'i hemen çıkardınız? Bugün bütün bu seyircilerin bitmesinin nedeni Passolig. Kulüpler Birliği'nin de, federasyonun da Passolig'i değiştirmek için bir şey yapması lazım. Duyuyoruz ki Kayseri Erciyesspor sucuk ekmek dağıtıyormuş seyirci gelsin diye. Yazık değil mi bu kulüplere? Passolig olduğu zaman kombine kartları olan insanlar başkalarına veremiyor, locası olanlar kartlarını veremiyor. Bütün kulüpler bu sorunları yaşıyor. Bunlara formül bulmaları lazım. Bugün Beşiktaş 69 bin kişiyle oynayacak diyorlar. Passolig olsa olur muydu? Böyle bir şeye imkan yoktu. Biz doğruları söylediğimiz zaman da bize ceza veriyorlar. Biz susmayız. Bu doğruları yapmaları lazım. Çifte standardı bırakmaları lazım. Bize yanlış yapılıyor. İstedikleri insanla oturur tartışma yaparız. Bizim konuşmalarımızı koyarız, diğerlerinin konuşmalarını koyarız, aldığımız cezaya bakarız. 'Biri 6 ay ceza verdi diye buna da 45 gün verelim'. Bunlar çok yanlış şeyler. Ligin en zorlu dönemlerinde olduğumuz için daha fazla bu konulara girmek istemiyorum ama önümüzdeki 3-4 hafta sonra bunlarla ilgili daha geniş bir açıklama da yapabiliriz."