Spor Toto Süper Lig'de 2014-15 sezonunun şampiyonu Galatasaray oldu. Sarı kırmızılıların en yakın takipçisi Fenerbahçe, Başakşehirspor ile 2-2 berabere kalınca, bitime 1 hafta kala puan farkı 5'e çıktı ve Cimbom şampiyon oldu. 20. kez mutlu sona ulaşan Galatasaray böylelikle 4. yıldızı takmaya hak kazandı.

Fatih Terim Stadı'ndaki maçta Başakşehir'in gollerini Mehmet Batdal (Dk.53 ve 62) atarken, sarı lacivertlilerin golleri Diego (Dk.81) ve Webo'dan (Dk.88) geldi. Mehmet Batdal, 90+3. dakikada kullandığı penaltıda topu üstten dışarı attı. Fenerbahçe'de Caner Erkin ve Bruno Alves 90. dakikada ikinci sarı karttan, Mehmet Topuz (Dk.84) ve Webo da (Dk.90) direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR:
Volkan, Mahmut, Epureanu, Yalçın, Mossoro, Uğur, Alpaslan, Badji, Visca, Doka, Mehmet Batdal

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Alves, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Emre, Diego, Kuyt, Alper Potuk, Sow

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Fatih Terim Stadı’nda ilk kez...

Spor Toto Süper Lig 33. haftasında İstanbul Başakşehir’e konuk olan Fenerbahçe, bu sezon kullanılmaya başlayan Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda ilk kez bir karşılaşmaya çıktı. Geçmişte Başakşehir deplasmanında çok zorlanan Sarı-Lacivertliler bu defa yeni stadda rakibine konuk oldu.

Kartal’dan beklenen kadro

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Başakşehir karşılaşmasına beklenen bir 11 ile başladı. Kalede Volkan’a görev veren Kartal, Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ bekte Mehmet Topuz’a şans verdi. Alves, Egemen ve Caner’in yanı sıra Mehmet Topal, Emre ve Diego da orta sahada görev yaparken, ileride ise Kuyt, Alper ve Sow üçlüsü forma giydi.