Mustafa AKIN-Hakan Tarhan-İSTANBUL-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci maçında Hollanda'nın Feyenoord takımını yenerek gruptaki iddialarını sürdürdüklerini söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Advocaat, çok mücadele ettiklerini ve sonucunu aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Grupta kalabilmek için kazanmak mecburiyetindeydik. Feyenoord çok iyi bir takım. Çalışma arzumuz bu akşam yüksekti. İlerleyen dakikalarda taraftar daha fazla gürültü yaparak arkamızda oldu. Takımın itici gücü oldular. Oyuncularımdan mutluyum."

Takımda 24 futbolcunun bulunduğunu ve herkese ihtiyaç duyacağını vurgulayan Hollandalı teknik adam, "Çok fazla enerji harcadık. Durumumuza bakacağız. Hafif sakatlığı olan oyuncularımız var. Lig maçına, pazar gününe kadar 2 günümüz var. Ne yapmamız gerektiğine bakacağız. Son birkaç haftadır kadromuz iyi iş yapıyor." dedi.

Galibiyeti getiren golü kaydeden Emmanuel Emenike'nin formunu da değerlendiren Advocaat, "Emenike, takım için bugün çok iyiydi. Adım adım üzerine koyarak gidiyor. Hızıyla oyunuyla iyiydi. Bu takım için çok önemli biri isim olabilir Emenike." diye konuştu.

Kadroya giremeyen oyuncuların her zaman ekstra antrenman yaptığını aktaran Advocaat, "Bu tip oyuncuların şans gelene kadar beklemeleri gerekiyor. Bazı anlarda takım için karar vermemiz gerekiyor. Herkes oynama şansı bulacak. Orta saha oyuncularım De Souza, Ozan ve Mehmet'in performansında da çok mutluyum." şeklinde konuştu.

VOLKAN ŞEN SORUSUNA TEPKİ

Advocaat, Volkan Şen'le ilgili gelen "Volkan'a psikolog tutmayı önerdiğiniz basına yansıdı. Böyle bir açıklamanız oldu mu?" sorusuna tepki gösterdi. Hollandalı teknik adam kesinlikle böyle bir açıklamasının ve isteğinin olmadığının altını çizerek, "Bunu ciddiye alıyor musunuz? Volkan en iyi oyuncularımızdan biri. O yorumu yapanların kafasında yanlışlık vardır. Bunu yapanlar kelimenin tam anlamıyla salaktır. Bu haberi yapanlar yalancıdır, yalan haber yapıyordur. Ben bir oyuncuyla ilgili bir şey söylemem gerekirse yüzüne söylerim. Ben Volkan'dan mutluyum. Böyle bir şeyle bana gelseydi de 'deli misin' derdim." ifadelerini kullandı.

İLK YARI KÖTÜYDÜK. İKİNCİ YARI ŞANSLARIMIZ OLDU AMA BUNLAR MAÇI KURTARAMADI

Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Fenerbahçe'ye 1-0 kaybettikleri maçın ilk yarısındaki performanslarının skora yansıdığını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Van Bronckhorst, güvensiz bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Buradaki en kötü şey güvensiz olmamızdı. Geçen maçlarda kendimizi olan güveni gösterdik ama bugün bunu tamamen arka planda bıraktık. İlk yarı kötüydük. İkinci yarı şanslarımız oldu ama bunlar maçı kurtaramadı. Rakibimize çok pozisyon verdik. İlk yarıya iyi başlamak çok önemliydi. İlk yarıda kötü olmamız maçın sonucuna yansıdı." diye konuştu.

Sarı-lacivertlilerde bugün sonradan oyuna giren vatandaşı Robin van Persie'nin performansını da değerlendiren Hollandalı teknik adam, "Van Persie'nin kalitesi büyük. Onu çok iyi tanıyorum. Fenerbahçe'de Emenike ve Lens kadar hızlı bir oyuncu değil. Van Persie, kalitesini oynadığı futbol ve sakinliğiyle gösteriyor." ifadelerini kullandı.