İSTANBUL,() - FENERBAHÇE Erkek Basketbol Takımı 2016-2017 sezonunun ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Fenerbahçe Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda başantrenör Zeljko Obradovic yönetiminde gerçekleştirilen çalışma öncesinde sarı-lacivertli ekip 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk bayrağıyla objektiflere poz verdi.

Sarı-lacivertli ekibe yeni dahil olan Birleşik Amerikalı oyuncu James Nunnally ve Ahmet Düverioğlu'nun da yer aldığı sezonun ilk antrenmanı yaklaşık 2 saat sürdü. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman koordinasyon programıyla devam etti. Ardından gerçekleştirilen şut çalışmasıyla antrenman tamamlandı.

Rio 2016 Olimpiyatları'nda final oynama başarısı gösteren Sırbistan Milli Erkek Basketbol Takımı'nın formasını giyen Bogdan Bogdanovic ve Nikola Kalinic antrenmana katılmadı.

HAZIRLIK DÖNEMİNİN İLK BÖLÜMÜ TOPUK YAYLASI'NDA OLACAK

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı hazırlık döneminin ilk bölümünü 3-12 Eylül tarihleri arasında Fenerbahçe Düzce Topuk Yaylası tesislerinde geçecek. Topuk Yaylası kampının ardından hazırlık maçları için İspanya'ya geçecek olan sarı-lacivertli ekip, Unicaja Malaga, Real Madrid ve Joventut Badalona ile karşılaşacak.

Fenerbahçe, İspanya seyahatinin ardından, 22-25 Eylül tarihleri arasında Hırvatistan'ın Zadar kentinde düzenlenecek Doğuş Basketbol Turnuvası'na katılacak.

Turnuvada bu sezon Fenerbahçe'nin dışında Lokomotiv Kuban, Darüşşafaka Doğuş, Buducnost, Cedevita Zagreb ve KK Zadar takımları yer alacak. Karşılaşmalar, üçer takımın yer alacağı iki grup halinde oynanacak. Gruplarında ilk sıraları alacak takımlar 25 Eylül'de final maçına çıkacak.

Turnuvanın grupları ve Fenerbahçe maç programı ise şöyle:

A Grubu: Fenerbahçe, Cedevita Zagreb, Lokomotiv Kuban

B Grubu: Darüşşafaka Doğuş, KK Zadar, Buducnost

22.09. (Perşembe)

20:30 – Fenerbahçe – Cedevita Zagreb

24.09. (Cumartesi)

20:30 – Fenerbahçe – Lokomotiv Kuban

25.09. (Pazar)

16:00 – Beşincilik Maçı

18:30 – Üçüncülük Maçı

21:00 – Final Maçı

Zadar Turnuvası'nın ardından İstanbul'a dönecek olan Fenerbahçe, Anadolu Efes ile oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı için hazırlıklarını sürdürecek.

OZAN BALABAN: "TAKIMIMIZ İÇİN GÜZEL BİR SEZON OLMASINI DİLİYORUM"

Fenerbahçe Asbaşkanlarından Ozan Balaban, yeni sezona ilişkin açıklamalarda bulundu. Balaban, "Takımımız, geçen sezon hepimizi çok gururlandırdı. Evet, Euroleague'de final oynadık ve kaybettik ama ben Euroleague Kupası'nı kazandık diye düşünüyorum. Aramıza yeni katılan arkadaşlar da var. Bildiğiniz gibi böylesine başarılı bir takımı bir arada tutmak önemliydi. Başkanımıza ve Yönetim Kurulu arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Bir teşekkür de taraftarımıza. Sezon boyunca yanımızda oldular. Şu an 6500 kombineye ulaştık. Taraftarımız her zaman destek olmaya devam ediyor. İnşallah sağlıklı ve sonunda da kupayla tamamlayacağımız bir sezon olsun" dedi.

ÖMER ONAN: "YENİ SEZONDA YENİ BAŞARILAR İSTİYORUZ"

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, "Açıkçası geçtiğimiz sezon önemli başarılara imza atan bu kadroyu korumak zordu. Basketbolcularımız, geçen sezon hem karakter olarak hem de performans olarak herkesi büyüledi. O yüzden bu kadroyu korumak önemliydi ve koruduk. Ardından James Nunnally gibi kaliteli bir oyuncuyla anlaştık. Kendisi hedefleri olan ve sürekli kendini geliştirmek isteyen bir oyuncu. İtalya Ligi'nin de MVP'si seçilmişti. Bir diğer transferimiz de Ahmet Düverioğlu oldu. Onu da Anadolu Efes'ten tanıyorsunuz. O da kaliteli bir oyuncu. Bize faydalı olacaktır. Biz her zaman Final Four'u hedefliyoruz. Yeni sezon hazırlıklarına da başladık. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Şu an antrenmanda Bulgarsitan U18 milli basketbol takımının oyuncularından Yordan Minchev denenmekte. Bu tip girişimlerimiz de olacak. Şu an basketbolun geldiği noktada NBA ile yarışmak zor. Bunun dışında tüm Türkiye'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlarım. Zor günlerden geçiyoruz ama atalarımızın bize bıraktığı bu cumhuriyeti, milletimizin gücüyle koruyacağız. Türkiye güçlü bir ülkedir. İnşallah bu badireleri de atlatacağız. Yeni sezonun tekrardan hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

CENK RENDA: "HEDEFLERİMİZE TEK TEK ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Menajeri Cenk Renda ise "Öncelikle yeni sezon hayırlı olsun. Hedeflerimiz bellidir. Bugün çalışmalara başladık, ardından da Topuk Yaylası'na gideceğiz. İlk hedefimiz Cumhurbaşkanlığı Kupası ardından Lig ve Euroleague maçları başlıyor. En iyi şekilde çalışarak, iyi başlangıç yapacağız. Takımımıza gerekli takviyeleri de yaptık. Hedeflerimize tek tek ulaşacağımıza inanıyorum" şeklinde ifadeler kullandı.