İSTANBUL-

 

Fenerbahçe Kulübü dün oynanan Galatasaray Odeabank basketbol maçında yaşanan Ergin Ataman gerginliği ile ilgili bir sert bir açıklama yayımladı.Fenerbahçe Kulübünün yayımladığı açıklama şu şekilde:

"25 Mayıs 2016 Çarşamba günü (Dün) Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynadığımız Galatasaray Odeabank karşılaşmasının ilk dakikasından son dakikasına kadar, rakip takımın antrenörü Ergin Ataman'ın ve rakibin 61 numaralı oyuncusu Göksenin Köksal'ın, Fenerbahçe tribünlerini tahrik etmek için yaptıkları akıl almaz el kol hareketleri ve küfürleri tüm kamuoyunun malumudur.

Ergin Ataman ve Göksenin Köksal, maçın başından sonuna kadar taraftarımızı tahrik etmek için her yolu denemişler, tribünlerin boşaltılması suretiyle maçın seyircisiz oynanması için ellerinden geleni yapmışlar ancak taraftarımızın sağ duyusu bu planlı oyuna müsaade etmemiştir.

Milli takımı çalıştıran bir antrenörün ve oyuncusunun, dün akşam tüm Türkiye'nin şahit olduğu, sporun ruhuna aykırı hal ve hareketlerine rağmen, bahse konu kulübün gece yarısı yaptığı açıklama akıl ve izandan yoksundur. Kaldı ki, Abdi İpekçi'de oynadığımız karşılaşmalarda takımımız ve kulübümüzün, bahse konu kulübün göz yumması sonucu, taraftarları tarafından maruz kaldığı küfür ve sporun ruhuna aykırı organize müdahaleler, halen hafızalardadır.

Milli takım antrenörlüğü yapan bir şahsın ve oyuncusunun, daha önceden planlandığı açık olan ve maç boyu devam eden tahrik amaçlı hareketleri konusunda kamuoyunun dikkatini çekiyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz."