Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe'nin teknik direktörü Ersun Yanal, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Sözlerine, sezona yenilgiyle başladıkları Torku Konyaspor maçı sonrası yaptığı "Biz şampiyon olacağız, bizden sonraki sıralama rakiplerimizin arasında geçecek" ifadelerini hatırlatarak başlayan Yanal, "Bu sözümüzü tuttuğumuz için oldukça mutluyuz" dedi.

Fenerbahçe'nin birçok alanda mücadele ettiği sezonda iyi bir süreç yönetimi ortaya konulduğunu anlatan Yanal, şunları kaydetti:

"Başkanımız, yönetim kurulu özellikle bu mücadele konusunda Türkiye'de belki de dünyada örneği görülmemiş bir sivil toplum örgütünün nasıl duruş sergileyeceği konusunda önemli bir duruş sergiledi. Bu duruşun gücünü her zaman hissettik ve sahanın içinde kaldık. Sahanın içinde kalırken de 24-25 oyuncumuzun sadece futbol ve sonuçla ilgilenmesini sağladık. Tabii ki inişlerimiz çıkışlarımız oldu. Avrupa'dan men edildik. 'Kırılmalar yaşanacak' dendi ama daha çok kenetlendik. Biz büyük bir aileyiz tablosu her zaman gündemdeydi. Bunu futbolumuza yansıttık. Uzun bir sürecin içerisinde övgü aldığımız çok oldu. Futbol adına bana göre bugün en çok orta yapan, en çok şut atan, en çok 3. bölgede oynayan, ayağında en çok top tutan, en çok korner kullanan, duran toptan gol atan, en çok rakiplerine karşı üstünlük kuran takım olduk. Bu konuda oyuncularımı kutluyorum. Disiplinli ve özverili çalıştılar. Bu işin baş mimarları onlar, hem işçilik yaptılar hem mühendislik."

Başkan Aziz Yıldırım'ın duruşu ve kendilerine verdiği desteğin de çok önemli olduğunu anlatan Yanal, "O iki dalda da mücadele ediyordu. Bu mücadelesinde de biz yine destek gördük. Ona teşekkür ediyoruz. Tabii ki yönetim kurulu da aynı şekilde desteğini her zaman sürdürdü. Bizi belki de en kaliteli şekilde ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeni elinde tuttu ve destek oldu. Bize sonuç kaldı. Her şeyden önemlisi bu gücü ortaya koyacak önemli bir kitle taraftarımızdı. Onlara binlerce kez teşekkür ediyorum" dedi.

Yanal, teknik heyetteki çalışma arkadaşlarına, sağlık ekibine ve tüm görevlilere teşekkür ederek, "Herkes elbirliğiyle çalıştı. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadılar. İyi bir takım oyunu oynadık. Tüm arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Bu şampiyonlukta herkesin ciddi payı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt ise, ilk şampiyonluğunu yaşadığını ve sarı-lacivertli kulübün tarihinin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Kendisi için tarihi bir gün olduğunu vurgulayan Kuyt, "İlk şampiyonluğum bu. Fenerbahçe Kulübü'nün tarihinin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Umarım bundan sonra başka şampiyonluklarımız da olacak ama öncelikle bu şampiyonluğu doya doya kutlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu takımın parçası olmaktan dolayı memnunum" diyen Kuyt, bu sezon tam anlamıyla takım olduklarını kaydederek, "Bir yandan da tüm Türkiye'ye bu yılın en iyi takımı olduğumuzu gösterdik" dedi.

Fenerbahçe'nin yaşadığı zorlu süreçle ilgili soruya Hollandalı futbolcu, şöyle yanıt verdi:

"Takıma geçen sezon geldim. Geldiğim andan itibaren takımdaki hayal kırıklığını hissettim. Hiçbir zaman takımın düşmesine hiçbir oyuncu izin vermedi. Tam tersine başkandan başlayarak herkesi daha güçlü yaptı bu dönem. 3 Temmuz'dan bu yana devam eden sürecin bir döneminde yer almaktan gurur duyuyorum."

Eski takımı Liverpool'un İngiltere'de şampiyonluğa koştuğunun ancak bu akşam Chelsea'ye mağlup olduğunun hatırlatılması üzerine Kuyt, "Liverpool mükemmel bir sezon geçirdi. Hem bizim hem onların şampiyon olmasını istiyordum. Onların önünde birkaç hafta daha var. Umarım şampiyon olurlar ve iki şampiyon takım olarak dostluk maçı yaparız" şeklinde konuştu.

Kuyt, Hollandalı bir gazetecinin Türk futbolunu değerlendirmesini istemesi üzerine, "İki yıldır buradayım, Türk futbolu her gün ileriye gidiyor. Türkiye Ligi çok güçlü. Fenerbahçe geçen sezon Avrupa'da yarı final oynadı. Galatasaray da başarılı sonuçlar aldı. Bunlar da Türk futbolunun kalitesini gösteriyor" dedi.

Alper Potuk da hafta başından bu yana şampiyonluklarını kutlayacaklarını bildiklerini vurgulayarak, "İyi hazırlandık. Şampiyon olduğumuz için mutluyuz. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

UĞUR DEMİRKIRDI - İSTANBUL /

ud(gh)