Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Bursaspor'u 3-0 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kritik bir maçta 3 puan aldıklarını belirterek,

"Alacağımız galibiyetle rakiplerle olan puan farkını 13'e çıkaracaktık. Bundan sonraki iki derbi maçında alacağımız puanları da hesap edecek olursak, bugünkü maçın önemi çok büyüktü. Şu anda rakiplerimizle 13 puanlık fark elde ettik" dedi.

Sezon başından bu yana, takımın duruşunda ve özellikle futbolcuların takım olma yolundaki çabasında oldukça başarılı olduğunu ifade ederek, futbolcuları kutlayan Yanal, "Onların ortaya koyduğu tavır, Fenerbahçe'nin uzun süreçten beri uğraştığı saha dışı olayların en azından Fenerbahçe taraftarıyla birlikte omuz omuza duruşunun bir sonucuydu. Oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, sarı-lacivertli taraftarların, Süper Lig'de Galatasaray ile yapacakları derbide de farklı bir sonuçla galibiyet beklentisi olduğu aktarılarak yöneltilen soruya, şöyle cevap verdi:

"Bizim beklentilerimiz o maçın lehimize sonuçlanması. Lehimize sonuçlanmasını istediğimiz maçın skorunu tahmin etmek imkansız. Biz öyle bir tahminde bulunmuyoruz. Sadece çıkıp sahaya Fenerbahçe adına yapabileceklerimizi ortaya koyacak bir tavır sergileyeceğiz. Bizim işimiz futbol. Sahanın içinde kalıp, futbol oynayıp, sonucu almaya çalışacağız. Diğer yorumlar ve tasarımlar size ait. O gün sahaya, oyun disiplininde olan, futbol adına sahada kalan ve sonucu almak isteyen bir takımla çıkacağız."

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin yaptığı açıklamada, "Belki biz Fenerbahçe'ye 4 gol atarız" şeklinde ifadeler kullandığının hatırlatılması üzerine Yanal, "Adam gönlünden geçeni söylemiş. Ne yapalım yani..." dedi.

Takımda çok uzun süre almayan oyuncuların da çabalarıyla bu noktaya geldiklerini ifade eden Yanal, bugün forma verdiği Salih Uçan'ın da daha önce süre alıyormuş gibi performans ortaya koyduğunu kaydetti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Şampiyonluk havasına girildi diyebilir miyiz?" şeklindeki soruya, "Biz başından beri şampiyonluk havasındaydık. Taraftarımız da aynı arzu içerisindeydi. Böyle maçlar hep oynadık, onlara hep teşekkür ettik" cevabını verdi.

Fenerbahçe'nin Kamerunlu golcü Pierre Webo da, maça iyi başladıklarını ve ilk yarıda golü bulduklarını belirterek, "Yedek kulübesinde olduğum süreçte, maçın sıkıntıya girebileceğini düşünüyordum. Gol atmazsanız işler karışabilir. Fakat takım arkadaşlarım, ilk yarıda golü buldu. İkinci yarıda da taraftarımızın desteğiyle galip ayrıldık" diye konuştu.

Gol attığı için mutlu olduğunu kaydeden Kamerunlu futbolcu, "Uzun zamandan sonra, taraftarımızın önünde, kendi stadımızda oynama fırsatı buldum. Bu benim için memnuniyet verici. Geçen hafta takıma katılmıştım. Bu akşam da gol attığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Webo, hafta sonunda Galatasaray ile oynayacakları derbi maçla ilgili soru üzerine, şunları söyledi:

"Galatasaray maçının özel olduğunu biliyoruz. Oraya kazanmaya gideceğiz. Taraftarlarımız için bu maçın öneminin farkındayız. Onları bu akşam mutlu ettik, gelecek hafta da mutlu etmek istiyoruz. Yapmamız gerekenleri yapıp, oradan da galibiyetle ayrılmak istiyoruz."

Fenerbahçeli futbolcu Salih Uçan ise güzel bir maç oynandığını anlatarak, "3-0 gibi net bir sonuç aldık. Puan farkı 13 oldu. Yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Derbiyi de kazanmak istiyoruz" dedi.

Ligde bu sezon ilk kez ilk 11'de sahaya çıktığına dikkati çeken Salih, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar çok çalıştım. Hocam bugün şans verdi. Biraz geç oldu. Bunun sebepleri var. Sezon başında ligler bittiğinde, benim için yoğun bir dönem

başladı. Bu da ilk 11 veya forma giyme şansımı etkiledi."

Salih Uçan, rakipleriyle aradaki puan farkının 13'e çıktığını ve taraftarlarının şampiyonluk şarkıları söylemesinin normal olduğunu dile getirdi.

Bursaspor Teknik Direktörü İrfan Buz ise, "Maçın ilk 20 dakikasında inanılmaz gol pozisyonları yakalayan Fenerbahçe ve oyuna bir türlü giremeyen Bursaspor vardı. Kendi hatamızdan bir gol yedik. Devre arasına 1-0 mağlup gittik. İkinci yarı çıktık, cesur oynadık. Tam golü bulacaktık ama ikinci golü yedik. Golü bulsaydık, farklı olacaktı. Fenerbahçe'nin bireysel kalitesi de ortaya çıktı. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Ne olursa olsun, İstanbul'da 3-0 yenilmek bize yakışmıyor. Biz büyük takımız" dedi.

Bursasporlu futbolcu Ozan Tufan da, ilk yarıda zaman zaman iyi oynadıklarını vurgulayarak, "Gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Fenerbahçe de iyi bir oyun sergiledi. Hatamızdan yediğimiz golle, ilk yarıyı yenik kapattık" diye konuştu.

Enes Ünal da, "İlk yarıda talihsiz bir gol yedik ama ikinci yarıya gayet iyi başladık. Gol pozisyonlarımız vardı. Golü bulsaydık farklı olurdu. Atamayınca daha çok açılıyorsunuz. Fenerbahçe de yetenekli oyuncuları olan bir takım. Fırsatları değerlendiriyor" ifadelerini kullandı. UĞUR DEMİRKIRDI - İSTANBUL / ud(gh)