FENERBAHÇELİ futbolcu Bruno Alves, Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldıkları maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Bruno Alves, "Bizim açımızdan baktığınızda iyi bir maç oldu diyebilirim. Erken dakikalardan itibaren 10 kişi kaldık. Hakemin de bir hatası olduğuna inanıyorum. Raul iyi ve karakterli bir oyuncu. Biz son dakikaya kadar mücadele ettik ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık" dedi.

Bundan sonraki süreçte çok daha iyi işler yapmak için çalışacaklarını söyleyen Alves, "Meireles ile çok özel konuşmadık. Onun yaşadığı şey de futbolun içinde olan bir durum. Bundan sonra daha iyi çalışacağız. Önümüzdeki maçlarda daha da iyi performans sergileyeceğiz" diye konuştu.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nı dolduran taraftarlarımızın yarattıkları ambiyansın harika olduğuna da dikkat çeken başarılı oyuncu, "İnanılmaz bir ambiyans ve destek olan bir seyircimiz var. Şükrü Saracoğlu'nda oynamak bir ayrıcalık. Uzunca bir süre 10 kişi kaldık ama biz hep desteklediler. Yine söylüyorum. Bu Statda ve bu seyirci önünde oynamak çok güzel ve özel" açıklamasında bulundu.

DİRK KUYT: "LİGİN EN GÜÇLÜ TAKIMI OLDUĞUMUZU HERKESE GÖSTERDİK"

Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt ise, "Öncelikle tüm takımı kutlamak istiyorum. 11 kişi ya da 10 kişi olmamız farketmedi, maçın sonuna kadar mücadele ettik ve ligdeki en güçlü takım olduğumuzu herkese gösterdik. Maalesef bizim lehimize olmayan bazı kararlar vardı hakemden gelen, bazen bunları kabul etmeniz gerekiyor. Belki penaltı vardı, ofsayt tartışması vardı. Diğer pozisyonlar vardı, ama sonuna kadar savaşarak maçı hak ettiğimiz gösterdik" dedi.
Tolga'ya faul yaptığı gerekçesiyle iptal edilen golün hatırlatılması üzerine Kuyt, "Tolga'ya ufak bir temasım olduğunu söyleyebilirim, ama altı pasın önündeydi Tolga. Bence; ben yanlış bir şey yapmadım. Hakemin de yapacak bir şeyi yok pek fazla, kabul etmek gerekir" ifadelerini kullandı.

MOUSSA SOW: "ÇOK İYİ BİR MÜCADELE ORTAYA KOYDUK"

Moussa Sow da, "Performansımızın hepsini sahaya yansıttık. Uzunca bir süre 10 kişi oynadık. Kalemizde erken bir gol gördük. Sonra biz bir gol attık, ikinci golü de atana kadar zorluklar yaşadık. Ardından 10 dakikalık bir sürede iki gol gördük kalemizde. 10 kişi oynadığımız dakikalarda çok iyi mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Rakibimizi de tebrik ederim. Puan almayı hak ettiğimiz bir karşılaşma oldu" dedi.
Teknik direktör Ersun Yanal'ın devre arasında soyunma odasında yaptığı konuşmanın takımı motive ettiğini de dile getiren Senegalli yıldız, "Tabi ki soyunma odasında konuştuk. Skor bulmamız gerektiğini konuştuk. Hocamız da bizi motive etti. Bize yapmamız gerekenleri söyledi. İkinci yarıya bu moralle çıktık. İkinci yarının başından itibaren Mehmet Topal'ın bir şutu ile başlayan ve son dakikaya kadar devam eden üst üste pozisyonlarımız oldu. Arıdndan golü bularak maçı beraberlikle sonuçlandırdık" diye konuştu.
Forma giydiği her Beşiktaş maçında gol kaydettiği de hatırlatılan Sow, "İnşallah bu şekilde devam eder. Beşiktaş gibi iyi takımlara karşı gol atmak çok önemli. Böyle de devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ BİLİC: "BU MAÇ İÇİN 1 PUAN İYİDİR"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise, maçın harika olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; "Tüm oyuncuları kutluyorum. İki takım da fırsatlar yakaladı. Müthiş şekilde koştu iki takım da. Bu atmosferde oynamak kolay değildi. İyi karakter gösterdik. Top bizdeyken iyi oynadık. İyi pas yaptık ve bazı bölümlerde oyun üstünlüğünü elimize aldık. Oyun fiziksel mücadeleye dönünce Fenerbahçe bizi zorladı. Bir puan bu deplasmanda iyidir. Her maça galibiyet için çıkıyoruz. Oyun 3-2 iken hedefimiz galibiyetti ama olmadı. Bu maç için 1 puan iyidir."

(MA/RT)