MUSTAFA AKIN / İSTANBUL,()



Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turu ilk maçında Fransa'nın Monaco takımını 2-1 mağlup etti.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde saat 21.30'da başlayan mücadelede İspanya Futbol Federasyonu'ndan Jesus Gil Manzano düdük çaldı. Angel Nevado Rodriguez ve Jose Manuel Fernandez Miranda'nın yardımcı hakem olarak görev aldığı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Inaki Vicandi Garrido oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

39'uncu dakikada Kjaer'in savunmanın arkasına attığı topla buluşan Emmanuel Emenike, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

42'nci dakikada sağ kanattan Nabil Didar'ın ara pasında topla buluşan Monacolu oyuncu Falcao bulduğu şansı iyi değerlendirerek durumu eşitledi: 1-1.

Mücadelede ilk yarı 1-1 eşitlik ile sona erdi.

Karşılaşmanın 61'inci dakikasında Emmanuel Emenike'nin volesinde meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1 Karşılaşma 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile son buldu. Bu maçın rövanşı ise 3 Ağustos'ta Monaco'da oynanacak.

FENERBAHÇE'DE KAPTAN KJAER

Sarı-lacivertli ekipte Simon Kjaer mücadeleye kaptan olarak çıktı. Sakatlığı bulunan Volkan Demirel ve Braga maçında sarı kart görerek oyun dışı kalan Mehmet Topal'ın yokluğunda takımın başında Simon Kjaer yer aldı. Danimarkalı oyuncu bu sezon Fenerbahçe'de üçüncü kaptan olarak görev alacak.

VİTOR PEREİRA CEZALI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Monaco ile oynanan maçta cezalı olduğu için takımının başında yer almadı.

Pereira, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz ekibi Braga ile oynanan rövanş maçında hakeme yaptığı itiraz sonucu tribüne gönderilmiş, UEFA Disiplin Kurulu tarafından 1 maç ceza almıştı. Portekizli çalıştırıcı cezasını Monaco maçında çekti.

SARI-LACİVERTLİ EKİPTE 6 EKSİK

Monaco maçında sarı-lacivertli ekipten 6 oyuncu yer almadı.

Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Demirel, takıma yeni dahil olan İsmail Köybaşı, Robin van Persie ile Braga mücadelesinde çift sarı karttan kırmızı kart gördükten sonra hakem Ivan Bebek'e fiziki temasta bulunduğu için ceza alan Volkan Şen, 2 sarıdan oyundan dışı kalan Mehmet Topal ve yine aynı maçta kırmızı kart görerek 3 maç ceza alan Alper Potuk bu mücadelede yer almayan isimler oldu.

MÜCADELEYE İLGİ AZ

Fenerbahçe ile Monaco arasında 52 bin kişilik statta oynanan mücadeleye ilgi az. Sarı-lacivertli taraftarlar, UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turu ilk maçındaki maça az ilgi gösterdi.