BURSASPOR’u deplasmanda yenen Kayserispor kafilesi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hazırladığı maç programı ile zor durumda kaldı. Sarı kırmızılı kafile, Bursa maçından sonra kente dönmeyerek salı günü İstanbul'da oynayacağı Türkiye Kupası'ndaki Sarıyer maçı nedeniyle Bursa’da kamp yapma kararı aldı.
Sarı kırmızılı kulübün futbol şube sorumlusu Ahmet Yıldız, TFF'nin hazırladığı maç programından olumsuz etkilendiklerini söyledi. Yıldız, salı günü İstanbul’da Sarıyer ile cumartesi günü kendi sahalarında Beşiktaş ile karşılaşacaklarını hatırlatarak şöyle dedi:
"Yani, kupa ile lig maçı arasındaki süre az. Hem de bize toparlanma fırsatı bırakmıyorlar. O nedenle, pazartesi gününe kadar Bursa’da kamp yapacağız. Bursa’dan feribotla İstanbul’a geçeceğiz. Salı günü Sarıyer ile kupa maçı oynayıp, Çarşamba günü uçakla Kayseri’ye döneceğiz. 3 gün sonra da lider Beşiktaş’la evimizde önemli bir oynayacağız. TFF’nin en azından Beşiktaş maçımızı Pazar veya pazartesine almasını beklerdik. Bu maç planlaması bize dezavantaj oldu."
Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas’da yoğun maç trafiğine karşın, sarı kırmızılı ekibin ligde önemli bir galibiyet aldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Oyunun kaderini duran toplar belirledi. Genç bir takımız. Aldığımız puanların 4'te 3'ünü deplasmanlardan getirdik. İçeride maalesef daha maç kazanamadık. Evimizde kaybettiklerimizi dışarıda kazanıyoruz. Oynatmak istediğim futbola oyucularım her geçen hafta daha fazla adapte oluyor. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Pazartesi gününe kadar Bursa’da antrenman yapacağız."
BERKAN EMİR AMELİYAT OLDU
Sarı kırmızılı takımın sol bek oyuncusu Berkan Emir,gögsündeki kist nedeniyle memleketi Balıkesir’de ameliyat oldu. Berkan’ın alınan kistinin patalojik açısıdan incelenmesinin ardından Kayseri’ye döneceği ifade edildi. Berkan’ın kadrodan çıkarılmasının ardından sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Tolunay Kafkas, Bursaspor maçında bu mevkiye Ömer Bayram’ı çekti