Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, “Benim sözleşmem Mayıs’ta bitiyor” şeklindeki sözleri kafaları karıştırdı.

“SÖZLEŞMEYİ FESH ETME HAKKI VERİR”

Milliyet gazetesinden Nevzat Dindar'ın haberine göre; Sezon başında Galatasaray ile 3 yıllık anlaşma sağlayan tecrübeli teknik adamın önceki akşam mukavelesinin 2 ay sonra biteceğini özellikle dile getirmesi, sarı-kırmızılı yönetime net bir mesaj olarak yorumlandı. Terim’le yapılan protokole konulan, “Tarafların her sezon sonunda karşılıklı olarak sözleşmeyi fesh etme hakkı bulunmakta” maddesi, ayrılık ihtimalini sürekli gündemde tutuyordu.

AYRILIK SİNYALİ VERDİ

Başkan Ünal Aysal’a yakın olan önemli isimlerin Fatih Terim’i inceden, inceye eleştiren yaklaşımları da sezon sonu için çeşitli senaryoları ortaya çıkarmıştı. Diğer yandan sarı-kırmızılı teknik adamın takımı şampiyon yaptıktan sonra görevini bırakacağı iddiaları da gündeme getirilmişti.

Galatasaray ile ilgili sürekli olarak uzun vadeli planlardan bahseden Fatih Terim’in, şampiyonluk iddiasının güçlü şekilde devam ettiği ve avantajın korunduğu bir dönemde ayrılık sinyali vermesi, gündeme bomba gibi düştü.

İTALYA’DA GÜNDEMDE

Fenerbahçe’nin, Teknik Direktör Aykut Kocaman’la ilgili spekülasyonların olduğu bir dönemde 3 yıllık yeni sözleşmeyle hocasına tam destek vermesine karşın Galatasaray’ın, ligin bitmesini beklemesi de Fatih Terim cephesinde soğuk rüzgârlar esmesine neden oldu.

Tecrübeli hocanın isminin son dönemde bazı İtalyan kulüpleriyle anılması da dikkat çekti. Terim’in, İtalyan menajeri Moreno Roggi ile temasa bile geçtiği ileri sürüldü