ARDA TURAN: BİZ HERKESİ YENEBİLİRİZ
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in düzenlediği basın toplantısında konuşan kaptan Arda Turan ise oyuncuların kampta mutlu ve arzulu olduğunu söyledi. Takımdaki genç futbolcuların formanın değerini bildiğini dile getiren Arda Turan, kadro sayısı azalacağı için kritik günler yaşandığını anlattı. Emre Mor'un çok özel ve yetenekli bir futbolcu olduğunu dile getiren Arda, Türkiye'de oynamayı tercih ettiğini için genç futbolcuya teşekkür etti. 
Arda Turan Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefi hakkında şöyle konuştu: 
"Her zaman hedefimizi turnuvada olmak olarak açıkladık. Biz kimseden çekinmiyoruz. Herkese çok saygı duyuyoruz, herkesi yenebiliriz. Ülkemizin gurur duyacağı futbol oynayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. 2008'de saniyelerle finali kaybettik, belki Avrupa şampiyonu olabilirdik. Yine sonuna kadar hayaller kuruyoruz, ama öncelikle zor bir grubun içindeyiz. Rakiplerimiz bizden daha favori durumda. Pes etmeyeceğiz, sonuna kadar gösterdiğimiz performansı sahaya yansıtacağız."
Şampiyona öncesi kendisini nasıl hissettiği sorusuna ise Arda Turan, "İspanya'da gayet iyi sezon geçirdiğimi düşünüyorum. 6 ay oynanmamış futbolcu için çıkıp Barcelona'da bu kadar maç oynayabilmek kolay bir şey değil. Oradan buraya yansıyanlar da biraz bizim fazla yansıtmamız gibi geldi bana. Gayet iyi durumdayım. Ben ne starım ne de star adayıyım. Sadece Türk milli takımı için elinden geleni yapacak bir futbolcuyum" diye cevap verdi.
Türkiye'nin yer aldığı grupta İspanya'nın da bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise Arda Turan, her gün İspanyol futbolcularla şakalaştığını belirtti. İspanyolların kendisine başarı dilediğinde takım arkadaşı Rakitic'in "Fazla dilemeyin n'olur" diye şaka yaptığını anlatan Arda Turan, "Ülkemizin bayrağını bu seviyede temsil etmek için çok iyisini yaptık. Umarım gruplar sonunda daha mutlu olacak taraf biz oluruz" dedi.

FOTOĞRAFLI