Turkish Airlines Euroleague Final Four 2017 yılında İstanbul’da düzenlenecek.

Avrupa’nın en iyi takımlarının yer aldığı basketbol organizasyonu Turkish Airlines Euroleague Final Four, 19-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.

Avrupa’nın en büyük ve kapsamlı basketbol organizasyonu Turkish Airlines Euroleague’de 2017 yılında turnuvanın sona kalan en iyi dört takımının mücadelesine sahne olacak Final Four heyecanı İstanbul’da düzenlenecek. 2017 yılında Eurolegue Final Four’a ev sahipliği yapacak olan İstanbul, Türk Hava Yolları’nın turnuva kapsamında oluşturduğu OneTeam sosyal sorumluluk programı kapsamında da birçok etkinlik, dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alan İstanbul’da hayat bulacak.

Euroleague 2017 Final Four’un İstanbul’da gerçekleşmesini kesinleştiren anlaşma, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve Euroleague Basketball Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu’nun katılımıyla gerçekleşen imza töreni ve basın toplantısı ile duyuruldu.

“Euroleague ile olan işbirliğimize büyük önem veriyoruz”

Final Four organizasyonunun İstanbul’a çok yakışacağını belirten Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı Türk Hava Yolları olarak bu sürecin içinde yer almaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederek; “Euroleague ile olan işbirliğimize büyük önem veriyoruz. Basketbol sporunun bir parçası olmak bize mutluluk veriyor. Turnuvanın Final Four heyecanının İstanbul’da yaşanması, sponsorluk süresince duyduğumuz heyecanı da zirveye taşıyacak. Euroleague yönetimi ile beraber, tüm basketbol severlere ve gezginlere gerçekten beklentilerinin çok ötesine geçecek bir spor deneyimi yaşatabileceğimiz yeni ve farklı yönler üzerinde kafa yoruyoruz” şeklinde konuştu.

“Kupayı İstanbul’da vermek harika olacak”

Euroleague Basketball Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu ise şuları söyledi; “Türkiye’nin basketbolda son yıllarda kaydettiği müthiş büyümenin yanı sıra İstanbul’da da rakiplerinden aşağı kalmayan bir Final Four geleneği hakim. Dolayısıyla önümüzdeki Mayıs ayında Euroleague şampiyonuna kupasını burada verecek olmaktan heyecan duyuyoruz. Basketbol seyri açısından en iyi deneyimlerden birini yaşatan ve taraftarların tarihte ilk kez tüm yıldızları kendi şehirlerinde görebilmeleri nedeniyle de mükemmel bir seçim olan Sinan Erdem Spor Salonu’na geri dönüyoruz. Euroleague’e her geçen yıl daha fazla ilgi göstermeye devam eden Türk taraftarlarının, Final Four’un en önemli maçlarında bize eşlik etmesi harika olacak.”

2020 yılına kadar ‘Turkish Airlines Euroleague’

THY 2010 yılından beri Euroleague’in isim sponsoru ve söz konusu işbirliği 2020 yılına kadar sürecek. Dünya çapında 290 destinasyonda hizmet veren THY’nin müşterileri ve sanal camiası, dünyanın her yerinden insanları içeriyor: THY, her günkü uçuşlarında olduğu gibi, desteklediği spor etkinliklerinde de, onlara beklentilerinin daima ötesine geçen deneyimler sunmayı hedefliyor.