DÜNYA ve olimpiyatlara daha iyi koşullarda hazırlanmak için Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde Çamlıbel Ortaokulu'na beden eğitimi öğretmeni olarak tayinini isteyen çekiç atmada 2004 Olimpiyat 3'üncüsü Eşref Apak, "Bunun yararını göreceğime inanıyorum" dedi.

Çekiç atmada 81.45'lik derecesiyle Türkiye rekorunun sahibi olduğunu ifade eden Eşref Apak, "Böylece hava koşulları, tesis, malzeme ve beslenme konusunda koşulları çok iyi olan Adana'da hazırlanma olanağına kavuştum" diye konuştu. 2016 yılında Brezilya'nın Rio De Janeiro şehrinde yapılacak olimpiyatlarda da kürsüye çıkmayı hedeflediğini vurgulayan Eşref Apak, şöyle devam etti:

"RAKİPLERİMİ YAKINDAN TANIYORUM"

"Olimpiyat kotası için 22-30 Ağustos tarihleri arasında Çin'in Başkent'i Pekin'de gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'na katılacağım. Bunun için yüksek tempoda çalışıyorum. Sakatlık yaşamazsam 74.50 olan (B), 78 metre ile (A) Barajını rahatça aşarak olimpiyat vizesi alacağıma inanıyorum. Çok güçlü rakiplerim var. Bunlar, en az 3-5 kişiden oluşan ekiple çalışıyorlar. Daha önceleri dünyaca ünlü çekiç antrenörü Polonyalı Andre Swincki, ardından da Artun Talay ile çalıştım. Şu anda antrenörüm yok, ancak hayli deneyim sahibiyim. Ben de iyi hazırlanıyorum. 2016 Rio'da beni Beyaz Rus İvan Tikon, Macar Cristiyan Pars, Polonyalı Pavel Paydek ve Slovak Primos Cosmos gibi sporcuların zorlayacağını sanıyorum. Ancak, ben de sürekli derecemi geliştiriyorum. 77 milyonu düşünerek ülkeme ikinci kez olimpiyat madalyası kazandırmayı hedeflemekteyim. Bana güvenen ve inananlara layık olacağım."
Eşref Apak, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'den büyük destek gördüğünü sözlerine ekledi.